Vizier op volleybal

 

WSV D1 verwelkomt twee nieuwe speelsters

VoV, 12-06-2018. 4:50 uur. Nadat Ilse Wunderink, Daphne Suijkerbuijk en Iris Schuurman hun afscheid hadden aangekondigd, was aanvulling in de selectie nodig. Tijdens de openclub kampioenschappen was trainer Eric Maan gecharmeerd van de manier waarop spelverdeelster Kim Brandes haar kunsten vertoonde. Het duurde niet zolang voordat ze de eerste trainingen bezocht. Kim is nog jong, pas 16 en komt uit Deventer waar ze bij Devolco, het huidige Avior, via de mini’s op 5 jarige leeftijd is begonnen en via de C en B en dames 2 uiteindelijk bij dames 1 in de 3e divisie de spelverdeling voor haar rekening nam.

Ze studeert aan het CSE in Zwolle sport en educatie. Of ze de WSV ploeg al kende, “nou niet echt” zegt ze “wel uit de media”. Ze is gedreven en wil het maximale uit haar talent halen. “Ik wil beter worden en ik denk dat dit bij WSV gaat lukken” is haar commentaar. Als spelverdeelster vindt ze het een uitdaging en een kunst om het blok weg te spelen. Met een gedreven ploeg zal ze ook qua snelheid en tactisch inzicht veel bijleren. “Ik heb er erg veel zin in” aldus Kim.

De andere nieuwkomer is Rebecca Booiman uit Doetinchem. Ze is 18 jaar en heeft zich bij Orion ook op 5 jarige leeftijd het volleyballen eigen gemaakt. Ook bij haar verliep de ontwikkeling via de mini’s en C,B en A jeugd. Uiteindelijk belande ze bij dames 2 waar ze de midpositie voor haar rekening nam. Ze studeert aan het Graafschap college, Sport en bewegen. Eric Maan had haar bij een wedstrijd Orion tegen Halley zien spelen en toen was de keuze snel gemaakt. Na een paar trainingen voelde ze zich in de groep snel thuis.

“Ik kende WSV al wel en wist ook dat het een hecht en talentvol team is”. Op de midpositie zal ze door haar lengte en grote reach een kwelling voor de tegenstander worden. Ook Rebecca denkt dat ze nog beter kan worden en nog veel kan leren. “Je ziet het aan de besprekingen en het voorbereidingsprogramma, alles is goed en doordacht en tot in de puntjes geregeld”.”De sfeer in het team is goed en daar houd ik van” is haar laatste opmerking.

gh @ VoV. Bron en foto via Dick van Slooten, teammanager WSV dames 1.