WSV D1 (Warnsveld) gaat voor de ‘dubbel’.

VoV, 05-05-2022. 14:50 uur. WSV Warnsveld Dames 1 ligt enerzijds nog volledig op koers om ‘quotient’ kampioen te worden in de Derde Divisie B (regio Oost). En anderzijds wist WSV woensdagavond in de halve finale van de regionale beker een overtuigende overwinning te boeken op RIVO Rijssen Dames 2. Met 25-17, 25-16 en 25-20 werd in 3 sets de finale bereikt.

Op voorhand werd een spannende en gelijk opgaande strijd verwacht. Rivo staat in de Derde Divisie A op een verdienstelijke 3e plek en WSV voert de ranglijst aan in B-Divisie. Beide coaches hadden zich terdege voorbereid door 2 á 3 wedstrijden online te bekijken en te analyseren.

De 1ste set begon gelijk opgaand. Op de stand van 5-5 kwam Iris Schuurman aan service en zij wist met  een sterke service beurt een gat te slaan naar 11-5. Rivo deed er alles aan om deze achterstand te verkleinen, wat gedeeltelijk ook lukte (14-11). Maar bij 18-13 zette Melanie van der Laan een andere goede  service serie neer, waarbij de achterstand voor Rivo te groot werd (21-13). Set 1 werd verder met 25-17 eenvoudig binnengesleept.

In het begin van set 2 toonde Rivo weer veerkracht en bleef het WSV wederom bij tot 5-5. Maar ook in deze set was de servicedruk van WSV teveel voor de dames van Rivo. Met eerst een service serie van Paige de Maar (van 5-5 tot 10-5) en vervolgens een serie van Hilde Scharenborg (20-13 tot 24-13) liep ook deze set eenvoudig uit tot setwinst (25-16).

In set 3 paste Rivo veel wissels toe. Tegen het sterk gewijzigde team, moest WSV zich wel even aanpassen. Rivo wist in het begin zelfs een voorsprong te pakken van 4-7. Een time-out van WSV wist de scherpte terug te brengen. En voordat de ‘10’ op het scorebord stond, was WSV al langszij gekomen. Afstand nemen van Rivo lukte moeizamer en tot 18-18 bleef Rivo de druk erop houden. Uiteindelijk wist WSV in de big points de rust te bewaren en liep uit naar een 25-20 setwinst en een overtuigende 3-0 overwinning.

Voor een volle tribune werd door beide ploegen een wedstrijd van niveau neergezet. De WSV dames hadden deze avond echter meer servicedruk, een goede passing, een onverslaanbare verdediging, aangevuld met aanvalspower over de gehele linie.

De finale wordt gespeeld op 14 mei in Neede om 14.30 uur. In de finale komt WSV een divisiegenoot tegen, namelijk Tweevv uit Ede. In de competitie werd eerder van dit team gewonnen met 3-1, maar ervaringen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het belooft een spannende en mooie wedstrijd te worden, die WSV vol vertrouwen tegemoet ziet.

Wil je ons aanmoedigen, kom dan volgende week naar sporthal ’t Spilbroek in Neede.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via  Peter Karremans, trainer coach WSV Warnsveld.