Vizier op volleybal

 

Luini/ Penninga overleven kwalificaties Doha

VoV, 06-05-2022. 1:35 uur. Gisteren begon in Doha het derde FIVB Challenge-toernooi van de Pro Tour. Zes Nederlandse duo’s nemen eraan deel, het toernooi begon met de kwalificatieronden.

Mannen: Leon Luini en Ruben Penninga, die een geweldig toernooi speelden in Itapema, kwamen gisteren in actie en plaatsten zich tegen het Franse duo Aye/ Aye eenvoudig voor het hoofdtoernooi. Met twee keer 21-11 waren zij een maatje te groot voor hun tegenstanders. Vandaag krijgt voor hen het toernooi in poule A een vervolg tegen Herrera/ Garvia uit Spanje.

Ook voor de Groot/ Boermans en Varenhorst/van de Velde begint het toernooi vandaag. De Groot en partner komen in poule C uit tegen Horl/ Horst, Varenhorst/ van de Velde zijn ingedeeld in poule F en nemen het op tegen Schachter/ Dearing.

Vrouwen: Voor Mexime van Driel/ Emma Piersma ging het er gisteren om een plaatsje in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Hun tegenstanders in de eerste ronde waren het Hongaarse duo Szombathelyi, S/Villám, die eenvoudig met 21-14 en 21-16 aan de kant werden gezet.

In de tweede ronde troffen ze Lahti en Ahtiainen uit Finland. Het Finse duo was in de eerste set met 11-21 de betere ploeg, in de tweede was het tot na de normale speellengte spannend maar uiteindelijk trokken van Driel/ Piersma de stand met 23-21 gelijk.

In de beslissende derde set maakten van Driel/ Piersma van 2-3 achter een 6-3 voorsprong, bij 6-6 moesten ze de time out in, Het Finse duo stond daarna middels Lathi geweldig te blokkeren, van Driel/ Piersma werden na 6-6 vijf keer afgeblokt. Dat leverde eerst een Finse voorsprong op van 9-11 en vervolgens van 9-14, nadat Piersma drie keer achter elkaar niet langs het blok kwam. De set werd met 10-15 verloren en de wedstrijd dus met 1-2, hetgeen uitschakeling betekende.

Emi van Driel en Pleun Ypma speelden tegen Kotnik/Lovsin uit Slovenië. Beide duo’s wonnen een set, waarbij de verliezende partij 18 punten meekreeg. In de beslissende derde set ging met 21-19 naar de dames uit Slovenië, waardoor het toernooi ook voor van Driel/ Ypma eindigde.

Katja Stam en Raïsa Schoon komen vanmorgen om 7:50 uur in actie tegen het Litouwse duo Paulikiene/Erika, dat het ticket voor het hoofdtoernooi via de kwalificatieronde bemachtigde.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.