Turkse titel naar ter Maat en Tuinstra.

VoV, 06-05-2022. 1:38 uur. In Turkije duurde de finale reeks van de ‘best of five’ tussen Halkbank en Ziraat Bankasi drie wedstrijden. Ziraat dat in de reguliere competitie als derde was geeindigd, won drie keer achter elkaar en prolongeerde de Turkse titel. Gisteravond werd met 0-3 gewonnen via de setstanden 23-25, 22-25 en 19-25, nadat ze in de eerste twee duels beide keren met 3-1 de sterkste waren.

Wouter ter Maat werd met 19 punten de topscorer van de partij. Hij haalde een aanvallend scoringspercentage van 74%, Bennie Tuinstra speelde niet.

In de eerste set veranderde Ziraat Bankasi een 17-15 achterstand in 17-18, ter Maat scoorde wat later de 20-23 en met twee blokpunten van Atanasov werd de 23-25 een feit. In set twee nam ter Maat bij de big points de 19-19, 20-20 en 21-22 voor zijn rekening, in de derde set was hij met o.a. 14-20 en 14-21 succesvol. Na de 17-23 maakte Halkbank alle punten, waaronder via twee foutserves de winnende voor Ziraat Bankasi.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Tvf.org.