Vizier op volleybal

 

Jubileumclinic NVVO met Steven Vanmedegael en Kelly Dekker

VoV, 06-05-2022. 1:45 uur. Na een door corona afgedwongen absentie van twee jaar zijn we als NVVO ontzettend verheugd dat we in het jaar dat we ons 40-jarige jubileum vieren weer een fysieke VT 4/5 clinic aan mogen bieden. Voor deze gelegenheid is het ons gelukt om twee topinleiders te strikken.

Op de vrijdagavond zal sport- en performance psycholoog Kelly Dekker een inleiding verzorgen. Kelly gebruikt “Acceptance and Commitment Training (ACT) als basis voor haar manier van werken met topsporters. Hoe ga ik met belemmerende gedachten of onprettige gevoelens om? De vraag die daarin centraal staat is: “Is het absoluut noodzakelijk om je goed te voelen om optimaal te kunnen presteren?”

Kelly laat ons trainers kennis maken met deze nieuwe evidence-based methode en toont ons hoe we de psychologische flexibiliteit van sporters kunnen vergroten zodat ze beter om kunnen gaan met ups-and-downs, immers: iedereen die ergens vol voor gaat, krijgt te maken met teleurstellingen en succes. Sporters maar ook coaches. Kelly is met deze, in Nederland relatief nieuwe manier van denken en werken, erg succesvol. We zijn dan ook erg verheugd haar een podium aan te kunnen en mogen bieden.

De zaterdag zal gevuld worden met een absolute topper uit ons buurland België. Steven Vanmedegael is als trainer op jonge leeftijd al zeer gewild, maar blijft voorlopig trouw aan de club waar hij al jaar en dag aan verbonden is: Knack Volley Roeselare. Steven heeft vijf jaar als assistent bij topcoaches mee kunnen kijken, voordat hij in 2018 het stokje van Emile Rousseaux overnam.

Steven wordt geprezen omwille van zijn immense inzet en onuitputtelijke volleybalkennis. Door de jaren heen heeft Steven een eigen visie op het volleybal ontwikkeld. Van opleiding is Steven Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Als hoofdcoach van de nationale juniores en jeugd nam Steven deel aan 3 WK’s en 3 EK’s.

Als hoogtepunten pakte Steven brons op het EK-junioren in Polen en deed dit enkele maanden later over met het behalen van de bronzen plak op het EK-jeugd in Bosnië-Herzegovina. Met dit voortreffelijke resultaat plaatste hij zijn ploeg voor het WK-jeugd in Mexico. Samen met Rousseaux slaagden hij erin om viermaal kampioen en driemaal bekerwinnaar te worden. Als hoofdcoach werd hij afgelopen jaar kampioen (Ook dit jaar gaat Roeselare waarschijnlijk de titel opeisen) en won hij tweemaal de beker. Ook in de Champions League was Roeselare het afgelopen jaar onder Steven redelijk succesvol.

De behaalde titels maar vooral die eerste titel in drie seizoenen als hoofdtrainer van Knack Volley laten zien dat Steven zeer goed op eigen benen heeft leren staan en maken van hem meteen een zeer gewilde succestrainer maar hij blijft België voorlopig trouw.

De thema’s die Steven tijdens de ochtend- en middagsessie zal gaan behandelen zijn: transitie/tegenaanval en organisatie blok-verdediging. Net als bij Kelly zijn we als NVVO zeer vereerd dat Steven tijdens onze jubileumclinic zich bereid heeft getoond om acte de présence te geven.

De Jubileum clinic zal plaatsvinden in het weekend van 10 en 11 juni. De vrijdagavondsessie zal plaatsvinden in Hotel v/d Valk in Veenendaal. De zaterdag zal zoals gebruikelijk plaatsvinden in de v/d Knaaphal in Ede. Voor NVVO leden is er sprake van een zeer gunstig jubileum aanbod. Voor niet leden wellicht een gelegenheid om lid te worden om zodoende ook gebruik te maken van de extra korting.

Als NVVO hopen we, nu het weer kan, op een grote aanloop. Voor twee uitmuntende inleiders, maar ook weer als “Feest van begroeting en herkenning.”  Iedereen is van harte welkom.

Verdere Info en opgave op de NVVO-site: www.nvvo.org

gh @ VoV, bron persbericht NVVO. Foto’s website ACT en Knack Roeselare.