Vizier op volleybal

 

WSV Warnsveld door het oog van de naald

VoV, 12-03-2018, 6:45 uur. Vier weken geen competitie, geen strijd, geeft onzekerheid over het feit of de prachtige reeks kon worden voort gezet. Die onzekerheid bracht enige onrust en druk met zich mee leek het, want WSV had moeite om het nette, verzorgde en gevarieerde aanvalsspel op de vloer te leggen tegen Set Up D2 uit Ootmarsum.

Set Up begon furieus aan de wedstrijd. Nam alle risico’s met de serve en  het gewenste effect. Alleen in de ralley’s kon WSV naar hartenlust aanvallen, maar in de side outs had het  team moeite om clean te scoren. Doordat de foutenlast in de serve van Set Up te hoog was aan het einde van de set en de “pipe” bij WSV zijn werk goed  deed werd het uiteindelijk 25-23 voor WSV.

Set 2 was een kopie van set 1. Set Up met veel  serve druk, en de nodige fouten. WSV kwam serverend beter in de wedstrijd en wist blokkerend ook de broodnodige punten te pakken. Bij vlagen was het uitstekend bij WSV, net als voor de competitie pauze. 25-20.

Set 3 was geheel  andere koek. Set Up ging beter spelen en zette ook aanvallend WSV onder druk. WSV wisselde door, maar kwam niet onder de druk vandaan. 17-25. Set 4 werd een ware thriller. WSV leek na een grote voorsprong 9-4 de 3-1 winst te pakken, maar er kwam zand in de machine. Set Up maakte gebruik van enkele misverstanden aan WSV kant en kwam sterk terug van 11-6 tot 11-11. Daarna ontspon zich een waar gevecht om de set  winst. Beide teams serveerden sterk, hadden hun misverstanden, goede midden aanvallen en “missing  hits”.

Bij 24-23 had WSV haar eerste wedstrijdpunt. Deze werd teniet gedaan door een goede aanval van Set Up op positie 2. Daarna kwam Set Up, door een in het blok geslagen bal van WSV op 24-25. Een lange ralley en twee goede serve beurten van WSV later gecombineerd met goed verdedigend werk zorgde bij WSV voor het bevrijdende laatste punt. Uiteindelijk wist WSV de wedstrijd wel te winnen en de vreugde over de 3-1 winst was enorm na afloop, zeker na de 29-27 in de vierde set, na een setpunt te hebben achter gestaan bij 24-25.

Het is ook een kwaliteit om een voor het oog wat mindere wedstrijd winnend af te weten sluiten. Het was zwoegen en dat zit ook dus in het team. Complimenten voor het doorzettingsvermogen.  “No Balls. No Glory!” De reeks blijft zodoende prachtig met 38 punten uit 8 wedstrijden.

gh @ VoV, verslag door Dick van Slooten, manager WSV dames 1.