Apollo 8 verlengt zegereeks in Topdivisie

VoV, 12-03-2018. 8:15 uur.  Na een periode van vier weken zonder competitiewedstrijd heeft Apollo Dames 1 de draad weer opgepakt voor de laatste zes wedstrijden van dit seizoen. In Doetinchem was tegenstander Orion niet opgewassen tegen de ploeg die al 13 overwinningen achtereen heeft geboekt. Dit keer wonnen de Bornse dames met 0-3 (23-25, 20-25, 18-25) en verlengden daarmee de imponerende zegereeks.

Laten we beginnen met het benoemen van enkele cijfers:

Aantal overwinningen achter elkaar: 13

Laatste verlies in de competitie: 14 oktober 2017 (2-3 tegen VV Utrecht)

Aantal overwinningen waarbij het maximum aantal te behalen punten werd gepakt: 11

Laatst gespeelde wedstrijd: uit tegen SV Dynamo Apeldoorn (1-3)

Uitslag wedstrijd tegen Orion uit zaterdag: 0-3

Aantal punten voor op de nummer twee: 9

De vorige wedstrijd werd, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, tegen SV Dynamo Apeldoorn gespeeld. Misschien is het voor u wat moeilijk te herinneren, want deze wedstrijd is inmiddels vier weken geleden. Destijds werd er met 1-3 van het team uit Apeldoorn gewonnen. Gelukkig zijn we het winnen niet verleerd en werd er gisteren tegen Orion glansrijk met 0-3 gewonnen en behouden we daarmee de koppositie met een voorsprong van negen punten op de nummer twee, Pharmafilter US (de tegenstander van zondag 18 maart!).

In het uitduel tegen Orion heeft Dames 1 dus een 0-3 overwinning geboekt. Nu even naar de wedstrijd van zaterdag. Na een nostalgische route door een omleiding kwamen we aan in de Saza topsporthal in Doetinchem. De strijd in de begin- en middenfase van de wedstrijd ging gelijk op. Toch bleven we degelijk en gecontroleerd spelen waarbij het blok met zeven punten een sterk wapen bleek te zijn. In de eindfase werd een dubbele wissel (Marlon en Jet) doorgevoerd, die goed uitpakte. De eerste set werd daarmee dan ook binnengesleept met 23-25.

De tweede set werd gestart met de basisopstelling. De pass kwam goed, waardoor Manon de middens goed kon aanspelen. Deze ballen werden dan ook veelvuldig gescoord door met name onze, ’s ochtends nog zieke, Ilona. Daarnaast had Laury maar liefst vijf blokpunten. Aan de setstanden is te zien  dat we in deze set niet of nauwelijks hebben achter gestaan met tussenstanden van 5-8, 9-16 en 14-21. Eindstand: 20-25.

Het begin van de derde set was subliem. Door de service van onze ervaren Antoinette was binnen no-time een 1-8 op het scorebord te zien. Juliet Huisman werd in het midden van de set ingebracht en had met een 100% score een prima invalbeurt. Middels 9-16 en 12-21 werd een eindstand van 18-25 bereikt na een kleine 70 minuten spelen.

Aanstaande zondag (!) spelen wij om 14:00 uur in onze prachtige Veste tegen de hierboven vermelde nummer twee, Pharmafilter US uit Amsterdam. Gezien de ranglijst een regelrechte topper waar we vol vertrouwen naar uitkijken. Wij willen ontzettend graag winnen om zo de voorsprong te vergroten. Uiteraard bent u van harte welkom, want er bij zijn is meemaken. Ook voor volleybal liefhebbende kinderen is dit een mooie tijd. Dus noteer alvast in uw agenda ’14:00 uur: de topper in de Veste’. Wij kijken er nu al naar uit om er een mooie pot van te maken.

gh @ VoV, verslag door Jet Oosterheert, Ecare Apollo 8 dames 1. Foto’s Rudy van ’t Rood.