WVC H1 veegt rode lantaarn van het veld

VoV, 03-03-2019. 11:05 uur. Na een lastige uitwedstrijd tegen Bovo (1-3 winst) kwam afgelopen vrijdag Harambee op bezoek in Wierden. Harambee staat eigenlijk al vanaf de eerste wedstrijd onderaan, en op papier zou deze wedstrijd dus ook geen probleem opleveren. De uitwedstrijd tegen Harambee gaf al aan dat de studenten weinig druk kunnen creëren waardoor WVC een gevarieerd spelletje kan spelen. WVC trad de wedstrijd aan zonder coach Arjan Heuver en aanvoerder Rik Buijse (hé, wie heeft eigenlijk de spelerskaarten?), maar met gelegenheidscoach Gert-Jan te Harmsel. Na een half uur vertraging door een vijfsetter van dames 3 kon om kwart voor tien de wedstrijd beginnen.

Set 1 werd begonnen met Daniel Brouwer en Jarek Sobscynski op midden, Hans Gelten en Ruben de Koeijer op buiten, Peter Oosterhuis als spelverdeler en Wiljen Veldhuis als diagonaal (als vervanging voor Rik Buijse). Eigenlijk startte de wedstrijd zoals vooraf te verwachten was. Harambee liet zien wel gegroeid te zijn, met vooral een uitblinkende buitenaanvaller en diagonaal, en ook passend op dreef was. Maar de studenten waren simpel weg niet bij machte om de aanvalspower, ervaring en het verzorgde scherpe spel van WVC af te stoppen.

Serverend kon er door Harambee geen druk worden gelegd (of de passing was goed en verzorgd, zeg het maar), waardoor Peter Oosterhuis alle posities volledig kon bedienen. De middenaanval van WVC was zoals gebruikelijk erg dreigend, buitenaanval degelijk en scorend, maar ook Wiljen Veldhuis liet zien als diagonaal prima uit de voeten te kunnen. En daar lag het verschil tussen Harambee en WVC…waar de gasten met hangen en wurgen een keertje een puntje op eigen service meepikte, pakte WVC eigenlijk bij iedere servicebeurt wel een paar punten. Het gaatje in set 1 was dus al snel gemaakt en werd eenvoudig vergroot: 25-15.

Ook set 2, in dezelfde opstelling, kende dit spelbeeld, waarin WVC het eigen spelletje kon spelen en Harambee vooral overklast werd. Een ruime voorsprong volgde (23-14), waarna aan het einde van de set de gasten zich eindelijk lieten zien. De servicedruk ging duidelijk omhoog en ook werd er een goed blok en verdediging neergezet. Hierdoor kon WVC lastiger scoren en werd de set moeizaam gewonnen: 25-19.

Het einde van set 2 zorgde bij Harambee voor weer wat meer geloof ze ergens voor speelde en opdracht in set 3 was duidelijk: snel een duidelijk gat slaan (want, zo luidde de logische conclusie van Ruben de Koeijer, dan zijn beide teams weg…). In dezelfde opstelling slaagde Weghorst Makelaardij WVC H1 in deze opdracht. Met gevarieerd spel, waarbij hard geslagen ballen werden afgewisseld met vernederende shotjes in de hoeken of doortikballen, werd al snel afstand genomen van de tegenstander. Halverwege de set werd door het inbrengen van Arnold Hilberink het verschil in ervaring nog maar eens vergroot en de set werd met duidelijke cijfers gewonnen: 25-14

Set 4 startte met Arnold Hilberink voor Daniel Brouwer op midden en Remco Hendriksen mocht als libero zich verdedigend gaan uitleven. Na een stroef begin (2-5, het zal toch niet) kwam de swung er weer in. Dit resulteerde in lachende gezichten, vrijuit ballen en een positieve vibe, zowel in het veld als vanaf de bank. Hoewel Harambee steeds op 3-4 punten kon aanklampen kwam setwinst nooit in gevaar. Matchpoint was het hoogtepunt van de wedstrijd, waarbij een te scherpe verdediging op de netband bij Peter Oosterhuis terecht kwam. En hoe frustrerend moet het dan voor de tegenstander zijn, als uitgerekend de spelverdeler van WVC met de hardste smash van de wedstrijd de bal binnen de 3 meter knalde: BOEM, 25-20!

Vijf ingecalculeerde punten in de pocket brengt WVC voorlopig op 2de plek, met slecht 1 puntje achterstand op koploper DIOS. De mannen doen dus volop mee om de promotieplekken richting 2de divisie, maar deze strijd is nog niet gestreden.

Volgende week vrijdag 8 maart wacht wederom een thuiswedstrijd, maar ditmaal tegen Volga HS1. Als nummer 6 van de stand is dit een tegenstander van formaat, ook met het besef dat in de 1ste helft van de competitie (door een slechte wedstrijd) met 3-1 werd verloren. De wedstrijd start om 21.15 uur in de Dikkenshal in Wierden, en publiek is meer dan welkom.

gh @ VoV, verslag van Hans Gelten, foto Arnold Hilberink.