WVC Heren1 ten onder aan Bovo en griep

VoV, 18-12-2017. 13:33 uur.  Zaterdag 16 december eindelijk weer een wedstrijd voor het eerste heren team van WVC Volley. Vorige wedstrijd was al weer een aantal weken geleden en de mannen hadden vooraf wel zin om de strijd aan te gaan met de koploper BOVO uit Aalten. Helaas voor de Wierdense formatie had de griep twee spelers te pakken gekregen in de dagen voor de wedstrijd. Tja en dan weet je het wel……  In totaal met 7 spelers en een coach toch de reis naar het verre Aalten gemaakt en eerst maar eens een bakkie doen, ook de mannen met griep slachtoffers durfden het aan.

Na een goede warming-up begonnen beide teams sterk aan de eerste set. Met een goede service druk wist WVC bij te blijven en kon Bovo niet hun eigen spel spelen. Tegen het einde van de set wist Bovo toch een kleine voorsprong te pakken, met 24-21 hadden ze een goede kans om de eerste set te winnen. Maar WVC wist toch door een aantal sterke verdedigende acties dichterbij te komen tot 24-24. Helaas werden er toch een aantal foutjes gemaakt door WVC en werd de set nipt verloren met 27-25.

De tweede set begon turbulent, de coach van Bovo kreeg het verbaal aan de stok met een aantal spelers van WVC. Uiteindelijk resulteerde dit in een gele kaart voor de coach. Hierna kon er rustig door gespeeld worden, maar de mannen uit Wierden konden de vorm van de eerste set niet meer oppakken. Met 25-17 was de winst voor Bovo. Ook de derde set ging de winst naar de koploper, 25-19.

In de vierde set kon WVC nog eenmaal laten zien dat ook zij leuk kunnen volleyballen. Beide teams  gingen weer aardig gelijk op. Halverwege in de set was er enige onduidelijkheid na een service van WVC (een ace!). De scheidsrechter en teller waren van mening dat de verkeerde speler geserveerd had. Uiteraard leverde dit een discussie op die waarschijnlijk wel een kleine 10 minuten heeft geduurd. Uiteindelijk werd er toch besloten het er maar bij te laten, het punt werd toegekend (18-18) aan WVC.  Helaas wisten de mannen van WVC het niveau niet vast te houden en werd de set verloren met 25-22.

Uiteindelijk dus met 4-0 verloren van de koploper. Terecht verloren, maar ja wanneer de griep niet toegeslagen had? Komende week spelen de mannen twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is op dinsdag 19 december om 21:15 uur in Haaksbergen tegen RAS-H, 2de ronde bekertoernooi.

Op vrijdag 22 december wordt de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gespeeld in sporthal ‘n Dikken tegen VVH HS2 uit Harderwijk. De wedstrijd begint om 21:15 uur.