Vizier op volleybal

 

WSV (v) en NVC (m) door in bekertoernooi

VoV, 08-09-2017. 4:06 uur. Aanstaande zaterdag wordt er een begin gemaakt met de bekercompetitie 2017 – 2018. Voordat het ‘hoofdtoernooi’ van start kan gaan spelen een aantal teams in de voorronde voor een plaatsje erin.  Bij de heren zijn er zestien teams, die aan de voorronde deelnemen, bij de dames vier.

In deze week werd er ook al gespeeld, zo verloor Alterno H1 maandagavond met 3-2 bij Avior, en speelden Axel Claims Sovoco en NVC gisteravond tegen elkaar.

Het werd een vijfsetter, die door Tweede Divisionist NVC werd gewonnen. Hun 1-2 voorsprong in sets na 25-23, 21-25 en 19-25 kon Sovoco via een nipte 25-23 in de vierde set nog ongedaan maken en zo een tiebreak afdwingen. Daarin waren de gasten uit Nieuwegein met 11-15 de bovenliggende partij. Zij komen dus volgende week zaterdag weer voor de beker in aktie.

Bij de mannen staan verder de volgende wedstrijden voor zaterdag op de planning:

Poule A: Sneek vs E.V.V. : Poule B: Twister Veracles vs Nijhuis Technology Sudosa – Desto is vervallen. Poule C: Side Out vs Ecare Apollo 8. Poule D: Avior vs Alterno werd 3-2. Poule E: VC Voerendaal vs Skunk is vervallen. Poule F: Forza Schouwen Duivelland vs Kraftwell Symmachia Roosendaal. Poule G: VV Haaglanden vs Spaarnestad. Poule H: PDK Huizen vs US Amsterdam.

Bij de dames stond gisteren de partij tussen de Bevers en WSV Warnsveld op het programma. Dit eindigde in een 0-3 zege voor de gasten uit Warnsveld. Alleen in de eerste set kwam de thuisploeg boven de twintig punten (21-25), de sets erna bleven ze met 16-25 en 18-25 er ruim onder. WSV  gaat volgende week zaterdag in poule I de strijd aan met KapMakelaardij / SSS, Zalsman / Reflex en Pegasus om ook inderdaad op koers te blijven voor de kortste weg naar een Europees avontuur.

Zaterdag gaan verder vc Bolsward vs Smash onder elkaar uitmaken wie er volgende week weer in actie moet komen voor de beker. Meer voorronde wedstrijden om deel te nemen zijn er bij de dames niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto WSV Warnsveld.