WVC Volley D1 wint en verliest in één week

VoV, 12-03-2018. 17:53 uur. Afgelopen week moest WVC Volley D1 tegen Alterno D3. De vorige wedstrijd werd ook gewonnen door WVC Volley, maar Alterno is een jong team en wist de laatste wedstrijden allemaal te winnen. Het zou daarom ook een belangrijke wedstrijd zijn. Als Wierden namelijk 4-0 wist te winnen zouden ze wederom een punt uitlopen op tegenstander WEVO. Iets later dan gepland startte de wedstrijd. WVC begon met Eline Vunderink, Marlon Voortman, Marlijne ter Avest, Leonie van den Noort, Willeke Bon, Kira Schorn en Femke ter Harmsel.

Wierden gooide vanaf het begon de servedruk erop en wist Alterno onder druk te zetten. Ze liepen al snel een aantal punten uit. Het scheidsrechterlijk duo miste hier en daar een aantal in/uitballen, voetfouten en netfouten, maar Wierden liet zich niet gek maken. De eerste set werd met 25-15 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste alleen de uitslag niet. Er werd de tweede set namelijk gewonnen met 25-18.

In de derde set gooide Alterno de servedruk omhoog. Alles of niets. Wierden kreeg deze moeilijk onder de knie en keek dus ook tegen een achterstand van een aantal punten aan. Daisy van Rosmalen en Lisette Ottenschot werden ingebracht om zo meer dreiging aan het net te vormen. Tot 25-25 bleef het spannend. Wierden trok aan het langste eind en haalde de derde set binnen met 27-25.

De laatste set werd er ook gespeeld door Fleur Klein Schaars en Daphne Honigh. In het begin begon WVC niet scherp genoeg, waardoor er weer een kleine voorsprong voor Alterno was, maar Volley wist dit nu sneller om te zetten tot een voorsprong en won de vierde set met 25-20. Een 4-0 overwinning voor de dames uit Wierden.

Volgende week zullen ze revanche kunnen nemen op Armixtos. De uitwedstrijd wisten de dames uit Wierden namelijk niet te winnen en ze zullen er nu extra op gebrand zijn om dit nu wel te doen. Om 13.30 in sporthal ’t Dikken in Wierden zal deze wedstrijd te zien zijn.

Maar waar komt het verlies deze week dan vandaan? Afgelopen donderdag was er weer de jaarlijkse sportverkiezing. De dames uit Wierden werden voor de derde keer genomineerd. Vorig jaar wisten ze namelijk zowel de beker als het kampioenschap binnen te slepen. Voor de dames uit Wierden dus een mooie gelegenheid om het successeizoen ook af te sluiten met een prijs vanuit de gemeente. Samen met hun werden er nog twee teams genomineerd.

Hoewel het lastig is om sporten te vergelijken, werd er vanuit gegaan dat de dames uit Wierden beloond werden voor hun prestaties. Nog nooit eerder werd er door een damesteam uit Wierden op dat niveau zowel het kampioenschap en de beker gewonnen. Helaas dacht de jury hier anders over. Voor WVC Volley D1 daarom ook een reden om niet meer mee te doen aan de jaarlijkse sportverkiezingen.

gh @ VoV, verslag door Femke ter Harmsel, WVC Volley dames 1. Foto’s  Jan van den Noort.