Teleurstellend verlies koploper VC Velden

VoV, 12-03-2018. 17:43 uur.  Een teleurstellende zaterdag voor VC Velden D1 na het onverwachte verlies tegen de dames uit Beers. Na de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Deze werd door twee serviceseries van Bregje Wijnhoven en Emmy Janssen met overtuigende cijfers (14-25) gewonnen. Maar daarna ging het mis…

Al vroeg in de tweede set kwam VC Volt op een kleine voorsprong van 11-7. Deze was bij 12-12 weer weggewerkt door de bezoekende ploeg, maar het ging moeizaam bij de dames van Velden. Het vervolg van de set was een gelijk opgaande strijd, waarin VC Volt aan het langste eind trok en met 25-23 de tweede set won.

Ook in set drie was het de thuisploeg die scherp begon en vertrouwen uitstraalde. VC Volt liep zelfs uit naar een 10-3 voorsprong, een ongekend grote achterstand voor de dames van Velden dit seizoen. Via een dubbele wissel kon de bezoekende ploeg nog iets terug doen en kwam zelfs op een 16-18 voorsprong. Een VC Velden in normale doen zou de set vervolgens naar zich toe trekken, maar dat de dames niet zichzelf waren werd nogmaals duidelijk. Met twee servicefouten boven de twintig en slecht verdedigingswerk ging ook de derde set verloren (25-21) en kwam VC Volt op een 2-1 voorsprong.

De vierde set was vervolgens een kopie van de eerste. VC Velden speelde weer iets beter, kon meer druk leggen met de service en haalde deze set eenvoudig binnen met 16-25. Een 2-2 tussenstand en op naar een vijfde set.

In deze vijfde set ging het tot 6-6 gelijk op. Het was de thuisploeg die als eerste twee puntjes uitliep en bij de kantwissel met 8-6 voor stond. Vanaf dat moment leek bij de dames uit Velden het geloof in eigen kunnen helemaal weg. Er lukte weinig tot niks meer en VC Volt kon eenvoudig de set en de wedstrijdwinst naar zich toe trekken.

Er zal de komende weken hard getraind moeten worden en de neuzen zullen allemaal dezelfde kant op moeten wijzen. Tegenstanders spelen vrijuit tegen de koploper en zullen niks cadeau geven. Het is aan VC Velden om de komende weken te laten zien dat het beter kan en moet dan in Beers, door weer met lef en plezier te gaan volleyballen!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden dames 1.