Vizier op volleybal

 

Münster en Dresden sluiten winnend af

VoV, 12-03-2018. 14:16 uur. Bij onze Oosterburen zit het reguliere seizoen er ook op. Twee van de drie podiumploegen (Stuttgart en Schwerin) gaan zich deze week eerst richten op de halve finales CEV Cup en dan volgen de play offs.

De eindstand in de competitie na 20 wedstrijden is geworden: 1> Stuttgart 53, 2> Dresden 50, 3>  Schwerin 48. Dan duurt het even, 13 punten precies voor de nummer vier volgt 4> Wiesbaden 35, 5> Ladies in Black Aachen 35, 6> USC Münster 30, 7> SC Potsdam 28, 8> Rote Raben Vilsbiburg 27, 9> Suhl 15, 10> Erfurt 9 en 11> VCO Berlin, dat na afloop van het seizoen nog steeds op het zelfde aantal punten stond al voor begin ervan.

In de play – offs, een serie best of three wedstrijden, speelt MTV Stuttgart tegen Rote Raben Vilsbiburg (1 vs 8), SC Dresden vs Potsdam (2 vs 7), Schwerin vs Münster (3 vs 6) en Wiesbaden vs Aachen (4 vs 5). De laatste twee gaan op herhaling, afgelopen weekend speelden ze ook tegen elkaar.

Afgelopen weekend waren er de vooraf verwachte overwinningen van USC Münster (vs Suhl) en Dresden (vs Erfurt). Beide keren was de uitslag 3-0. Suhl kwam niet boven de 18 punten, Erfurt verloor een set met 25-21 en verder met 25-11 en 25-12. Duidelijke zaak dus. Juliët Lohuis scoorde 8 keer voor Münster, Marrit Jasper maakte er 6 voor Dresden, Myrthe Schoot had een rustig middagje met drie servepass acties op de serve van Erfurt.

Heel wat drukker had Nicole Oude Luttikhuis het als passer / loper bij de Ladies in Black. Maar liefst 53 keer werd er op haar geserveerd, 8 keer ging het bij haar fout. Nicole scoorde 10 keer. Tessa Polder 11 maal en Jeanine Stoeten 4 keer in drie sets. Britt Bongaerts speelde niet, Kirsten Knip werd de zilveren MVP bij Aachen, dat overigens, en dat waren we bijna vergeten te zeggen met 3-2 van VC Wiesbaden verloor.

De ‘papieren topper’ afgelopen weekend was Stuttgart vs Schwerin. Papieren omdat er niets meer op het spel stond. Er kon alleen bij verlies van Dresden tegen Suhl, één op de duizend  was zo ongeveer die kans, nog een verschuiving in de top plaatsvinden.  Dit gebeurde dus niet. Schwerin behaalde een 2-3 zege tegen de koploper,  goed voor het prestige en het zelfvertrouwen in aanloop naar de CEV topper tegen Eczacibasi Vitra Istanbul.

Deborah van Daelen scoorde 13 keer, Nika Daalderop maakte er 8 en Femke Stoltenborg nam er 4 voor haar rekening.  Met een 75 om 75 eigen score en een 32 om 28 foutenlast eindigde het duel. Stuttgart speelt in de halve finael van de CEV Cup tegen Minsk.

Verder won SC Potsdam nog met 3-1 van de Rote Raben.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart bij Münster vs Suhl.