WVC Volley wint de derby in Ootmarsum

VoV, 17-11-2019. 12:31 uur. In een aantrekkelijk duel heeft WVC Volley gisteren de Twentse derby tegen Set-Up ’65 II met 2-3 gewonnen. De ploeg van Frank van den Noort had in de vijfde set het meeste over en sloot de wedstrijd met een serie van negen punten achter elkaar winnend af. Daarvoor waren beide ploegen een set aan elkaar gewaagd (de vierde werd 26-24) en een keer veel sterker dan de tegenpartij (tweede 25-15, derde 15-25). In de openingsset ging de winst met 22-25 naar de gasten.

Set-Up had met Danae ten Oever in de scorende hoofdrol van 4-0 tot aan 6-3 een bliksemstart. Echter bij 6-6 was de stand alweer gelijk, ook een tweede aanzet van de thuisploeg (naar 10-7) pareerden de gasten en bij 13-14, time out Set-Up, gingen zij aan de leiding. Myrthe Maris was scorend op dreef in die fase. Vervolgens nam Lisette Ottenschot het van haar over en in een ommezien had WVC met 14-17 een mooie voorsprong te pakken. Daphne Giesselink maakte deze met een drietal scores tot 18-18 ongedaan, WVC liep weer uit (18-21) Set-Up sloot weer aan (20-21). Een paar fouten te veel stond het even later 20-24, Op 22-24 sloeg Lisette Ottenschot het winnende punt binnen.

Mayke Schutte serveerde Set-Up in de tweede set via vier aces naar een 5-0 voorsprong, Onder andere Diede Hagedoorn en Lynn Rouwers hielden met hun scores het verschil in stand bij 10-4, een tweede serveserie van Mayke Schutte maakte 15-6. WVC leek er niet meer in te geloven en kwam steeds verder achter, bij 23-9 vroeg men op de tribune af of ze de tien zouden halen. Dat lukte met twee driepunters in de eindfase ruimschoots. Op 24-15 nam Damir Colo van Set-Up voor de zekerheid nog een time out, Daphne Giesselink scoorde daarna het laatste punt voor de 1-1 setstand.

WVC Volley had het antwoord in de derde set paraat. Nu was het hun beurt om fors afstand te nemen. Dat gebeurde na de 5-5 door scores van Lisette Ottenschot en Lieke Scharbaai. Eerst voorzichtig naar 5-9 en 11-15, daarna kreeg Set-Up nog vier puntjes mee. Drie kregen ze er van WVC Volley, één maakten ze er zelf. Met 15-25 had WVC de afgang van de vorige set rechtgezet. De 9 om 18 eigen punten in deze set vertellen het hele verhaal.

In de vierde set was het vooral spannend en waren er aan het einde vele mooie lange rally’s. De thuisploeg kwam met 0-3, 5-8 en 12-15 achter. Met de rake klappen van Danae ten Oever en Myrthe Kamphuis kwam Set-Up terug, op 19-17 waren ze er voorbij en hadden beslissend voordeel. Dat maakte WVC ongedaan via een viertal snelle mid combinaties door spelverdeelster Loes Boone met Marlijne ter Avest / Fleur Kleine Schaars. Een gelijke stand bij 20-20 bleef op de side out gelijk tot 24-24. Een te kort lobje gaf Set-Up setpoint, Lynn Rouwers verzilverde het met een prachtig kill – block.

WVC Volley bleef in de vijfde set via mid aanvallen, opnieuw waren Marlijne en Fleur succesvol, Set-Up zette daar punten tegenover van vanaf de buitenkant en een aantal blokpunten, die van 4-6 achter een 7-6 voorsprong maakten. Twee aanvallende missers tekenden voor 7-8, waarop van veld gewisseld werd.

Lieke Scharbaai was aan serve en bleef tot 7-15 aan serve. Een aantal omloopballen van Fleur Kleine Schaars maakten eerst het verschil groter, een drietal aces en een tweede bal score van Loes Boone zorgden voor de winnende punten. Het werd 7-15 en dus 2-3.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort, Elise Goossen – Haarhuis.