Vizier op volleybal

 

YES! Kalinko D1 kampioen in de 2e Divisie!

VoV, 08-04-2024. 6:02 uur. Nadat MB1 net kampioen was geworden, mocht Kalinko Dames 1 ook aan haar kampioenswedstrijd beginnen. Kalinko moest minimaal 3-1 winnen om kampioen te worden in de 2e Divisie.

Na de eerste service van CMV ‘ers Emma en Myroslava, begonnen de dames aan de 1e set met Elena, Anne, Sharon, Sanne, Desy, Iris en Kirsten in het veld.

De set verliep in het begin redelijk gelijk op, maar halverwege kon Kalinko toch de voorsprong maken tot 12-8. Ondanks enkele slordigheden aan Kalinko’s kant, vocht Zovoc terug en bracht de spanning terug met een score van 19-18.

Mexime kwam erin voor Sharon voor de service. De service van Mexime en daarna ook nog van Kirsten resulteerde in een met 25-19 gewonnen eerste set voor Kalinko.

Set 2 begon Kalinko met dezelfde basis. In de tweede set herhaalde het scenario zich bijna als een déjà vu van de eerste set; gelijkwaardig begin, Kalinko loopt wat uit en Zovoc komt weer terug van 14-8 naar 14-14. Een zeer lastige rotatie voor Kalinko waar de meiden maar niet doorheen kwamen. Na een foutservice van Zovoc kon Kalinko de draad weer oppakken en sleepten zij ook de 2e set met 25-17 binnen.

Andre begon set 3 met een andere basis; Noor, Nienke, Sharon, Sanne, Alinda, Iris en Dana. Bij het winnen van deze set zou Dames 1 kampioen zijn.

Na een iets rommelige start, wist Kalinko al gauw een voorsprong te maken naar 12-6. Zovoc nam nog een time-out bij 16-10, maar Kalinko kon haar spel vasthouden. Mexime kwam bij 22-12 het veld in voor Iris en Kalinko won de 3e set met 25-17! KAMPIOEN!

De vierde set was een kers op de taart, een kans om de wedstrijd in stijl af te sluiten.

De meiden begonnen de 4e set met dezelfde basis als van set 3. Kalinko had de smaak te pakken en had een kickstart met 14-2 voorsprong. Bij 18-8 kwam Kirsten het veld in voor Sanne. Kalinko won de set met 25-14.

Met champagne, confetti, kampioensshirts, speeches, bloemen en een taart werd het kampioenschap uitgebreid gevierd. Ondanks blessures gedurende het seizoen, bleef het team standvastig en hebben ze (alle 16 speelsters en 3 staffleden) hard gewerkt om dit resultaat te behalen.

Naast Dames 1 zijn ook Heren 2, MB1, MB2, JB1 kampioen geworden!

Volgende week de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Kalinko Dames 1 speelt om 15.30 uur tegen Leython D1. Zien we jullie daar?

gh @ VoV, verslag van Iris Verheul, Kalinko. Foto Kalinko.