Ondanks 0-4 verlies wel feest bij Set-Up H1

VoV, 08-04-2024.  6:06 uur. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor H. van Dieren Set-Up heren 1. De tegenstanders, helemaal uit Groningen, kwamen de kantine binnen met al een goed vooruitzicht voor na de wedstrijd. Want met een laatste thuiswedstrijd komt ook een groot Set-Up feest. Toch stond er eerst een wedstrijd op de planning.

Met de kantine al helemaal klaargemaakt voor het feest begon Set-Up de voorbereiding buiten in het heerlijke weer. Met enkele bemoedigende woorden van onze coaches maakte men zich klaar voor een leuke pot tegen de enthousiaste studentjes uit Groningen. Samen met het publiek begon de eerste set erg sterk en met veel sfeer. Helaas was deze sterke start van korte duur. De rest van de set kwam Donitas toch bovenaan en dit gold helaas ook voor de rest van de wedstrijd.

Hoewel er veel inzet was vanuit Set-Up, was het telkens net niet genoeg om een set te kunnen pakken waarbij Set-Up het aan het einde van de sets telkens liet liggen. De pass lag niet altijd even lekker, waardoor het spel voorspelbaar werd voor de tegenstander. Maar gelukkig brachten men met de serves ook genoeg druk, met een paar tactische wissels voor de serve kon Set-Up hiermee toch een paar keer een goede serie maken. Deze wedstrijd werd ook gefloten door een fantastische scheidsrechter die, onbedoeld natuurlijk, ons soms een voordeel gaf waar Donitas het niet mee eens was. Maar tevergeefs was dit nog steeds niet genoeg.

Met een 0–3 achterstand besloot de coach jong talent een kans te geven, met Joshua Brink op de libero. Hij begon de set goed en gaf Set-Up weer genoeg kansen om aan te vallen met een paar goede passes. Ook met deze nieuwe opstelling wist Set-Up nog een laatste keer alles te geven. Energie was weer terug te vinden in de zaal, zowel bij ons als bij het publiek, maar ook bij Donitas was de energie weer hoog. Dit bleek ook terug te zien in de laatste paar punten, waar Set-Up de laatste set ook heeft laten liggen voor de eindstand 0–4.

Maar er was geen tijd om te balen, want het mooiste deel van de avond moest nog komen. Het mooie Set-Up feest! Met een volle kantine van zowel onze eigen hooligans als de studenten uit Groningen beloofde het een mooie avond te worden. En het werd zeker een mooie avond.

Op 12 april speelt Set-Up de laatste officiële wedstrijd van het seizoen, met daarna alleen nog de P/D in zicht.

gh @ VoV, verslag van en foto via web redactie Set-Up IJsselmuiden.