Vizier op volleybal

 

YOG: Olympisch dagboek uit Buenos Aires-4

VoV, 13-10-2018. 5:55 uur. Een belangrijke opmerking wil René van der Giessen,  schrijver van dit Olympische dagboek, vooraf nog maken. Het is een verhaal door zijn ogen en meegelezen door Debora. Het is een verhaal van buiten het Olympisch dorp, omdat zij daar niet verblijven. Emi en Raisa verblijven er wel, zij zullen hier nu of later zeker nog veel meer aan toe kunnen voegen.

Vrijdag 12 oktober: Vandaag weer een matchday. Op papier een makkelijke tegenstander, de makkelijkste uit de poule. Na het ontbijt rijden we naar de venue. We zien eerst Italië nog spelen, dan Bolivia tegen Nieuw Zeeland uit onze poule. Bolivia wint, en dat betekent dat als wij winnen, we tweede in de poule worden.

Emi en Raisa zijn inmiddels ook gearriveerd vanuit het Olympisch dorp. Debora zet met hen de laatste puntjes op de i, eerst in de voorbespreking, en daarna in de warming up. Fysio Chris en arts Maarten zijn er ook, ze houden een oogje in het zeil bij de warming up van Raisa. Het ziet er alweer een stukje beweeglijker uit als gisteren. Chris besluit om tijdens de wedstrijd gewoon op de tribune te gaan zitten, behandeling tijdens de wedstrijd lijkt niet nodig.

Leuk om te zien dat een aantal spelers en coaches van andere sporten van Talent Team NL ook op de tribune zitten, in hun opvallende Oranje kleur. De wedstrijd tegen Congo wordt relatief gemakkelijk gewonnen. Als je ziet waar we vandaan komen is het natuurlijk gewoon een goede prestatie, en we worden tweede in de poule, hetgeen betekent dat we in de volgende ronde worden gekoppeld aan een nummer drie uit een andere poule.

Debora bespreekt de wedstrijd na met de meiden, waarna ze naar het dorp teruggaan om te rusten. Wij kijken en tapen nog een aantal wedstrijden.

Emi en Raisa gaan eten met de ouders van Emi. Wij zijn op de venue nog bij de loting, waarbij we aan Paraguay worden gekoppeld. Een tegenstander die niet op het WK was, waar we nog nooit tegen gespeeld hebben, maar wel de nodige beelden van hebben. In het hotel analyseert Debora de beelden van Paraguay, die eerder tijdens dit toernooi met 2-1 verloren van Italië. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

Paraguay, een mooie uitdaging. De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld om 13.00 uur lokale tijd, ofwel 18.00 uur Nederlandse tijd.

gh @ VoV, bericht van René van der Giessen. Foto FIVB / YOG