Zaanstad D1 wint met 2-3 in Limburg

VoV, 01-02-2018. 5:51 uur. Zaterdag stond voor ons weer een wedstrijd in het verre Limburg voor de boeg tegen Stravoc. We waren mooi op tijd vertrokken en hebben na aankomst nog een korte wandeling met zijn allen gemaakt om de beentjes los te maken. Jirrin kon er vandaag helaas niet bij zijn door haar werk. Stravoc stond 9e op de ranglijst, wij op de 11e plek. Een belangrijke wedstrijd voor ons, waarin we bij winst meer aan zouden kunnen haken bij teams boven ons. De twee wedstrijden hiervoor hebben we laten zien dat we belangrijke sets kunnen winnen tegen de nummer 1 en 2 van de ranglijst door hard te werken.

De eerste set begonnen Lara, Tessa, Fiona, Giulia, Masja, Lisa en Bente. We begonnen sterk aan de eerste set en hadden dan ook een voorsprong van 12-17. Rosa kwam het veld in voor Lisa en pakte een aantal mooie blokjes. Mirjam kwam in het achterveld erin voor Tessa, wat zorgde voor meer stabiliteit in de pass en verdediging. Door meer servedruk van de tegenstander, waardoor wij meer moeite kregen met de pass, konden we deze mooie voorsprong helaas niet vasthouden. De tegenstander kwam dichterbij. Stravoc won de eerste set uiteindelijk met 25-23.

We waren allemaal vol vertrouwen dat wij meer konden laten zien dat dit en dat we de volgende set er alles aan zouden doen om de setwinst naar ons toe te trekken. De pass ging goed, het tempo in de setjes ging omhoog, we konden veel variëren in de aanval en ons blok stond goed. Deze tweede set wonnen wij overtuigend met 17-25. De derde set konden wij ons niveau en strijdlust vasthouden en wonnen wij met 18-25. De 4e set sloeg het spel om. Wij maakten meer slordige foutjes, de tegenstander zette ons meer onder druk, waardoor we al snel op een flinke achterstand kwamen. We verloren deze set met 25-14.

De 5e set ging heel gelijk op. Zowel Stravoc als wij waren erg gefocust en er ontstonden mooie rally’s. We wisselden bij 7-8 voor ons. We bleven met z’n allen hard werken voor elk punt. Bij 14-14 moest Bente het veld verlaten door een zweepslag in haar kuit. Lisa kwam het veld in en de wedstrijd bleef nog even spannend. Uiteindelijk stond het 16-17 voor Zaanstad en maakte Fiona met een mooie bal in de rechtdoor via de handen van het blok de wedstrijd af, 2-3 winst voor ons!

We zijn heel blij met dit resultaat en het blijkt maar weer dat hard werken en vertrouwen hebben zijn vruchten afwerpt! We zijn een plekje omhoog gestegen en willen deze lijn doorzetten. Aankomend weekend (3 februari) zullen wij thuis spelen tegen Ledub, waar wij revanche tegen willen nemen. We zien jullie graag in de sporthal!

gh @ VoV, persbericht vv Zaanstad, verslag #2 Bente, foto’s: Eric Visch.