Zegereeks VC Velden blijft voortduren

VoV, 01-02-2018. 5:53 uur.  Zaterdag 27 januari stond alweer de tweede thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Deze keer nam VC Velden het op tegen de dames uit Berlicum. In de uitwedstrijd speelden Velden een draak van een wedstrijd, maar wisten ze toch vier punten mee te nemen. Ook thuis in Velden bleek het lastig om een goed niveau neer te zetten tegen de nummer laatst uit de competitie.

De eerste set werd er door de thuisploeg niet scherp gestart en stond VC Velden direct met 0-3 achter. Er werd te afwachtend gespeeld en op alle fronten moest het beter. De drive om te winnen bleef lang achterwege bij de thuisploeg en zo stond Hands Up er bij een 16-20 voorsprong goed voor in de eerste set. Door een aantal mooie opslagen en een veel scorende Sanne Beurskens op de buitenkant kwam VC Velden op 21-21 langszij en eroverheen, waardoor ze met 25-22 toch de eerste set binnen wisten te halen.

In de tweede set hadden de dames uit Berlicum weinig te vertellen. VC Velden stond al vroeg op een ruime voorsprong en bouwde deze gedurende de set nog verder uit. Het niveau was niet altijd even goed, maar tegen deze tegenstander meer dan voldoende. Met de overtuigende cijfers 25-13 ging ook de tweede set naar de thuisploeg.

De derde set koos coach Robin van Rijswijck van VC Velden voor een andere opstelling en ook met deze speelsters kwam Velden op een ruime 11-3 voorsprong. Hands Up kon nog één keer in de set tot op twee punten naderen, maar de thuisploeg kwam eigenlijk nooit meer in gevaar. Met 25-20 werd ook de derde set en de overwinning binnengehaald. Maar, ook het laatste puntje is belangrijk…

In de laatste set kreeg het publiek een herhaling van de tweede te zien. De dames van Velden liepen al snel uit en via de tussenstanden 9-3 en 18-10 werd ook de vierde set met ruime cijfers (25-14) een prooi voor de thuisploeg. Vijf punten voor VC Velden en al veertien wedstrijden ongeslagen!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden.