Zaanstad-Dynamo laatste thuisduel in 2018

VoV, 21-12-2018. 16:10 uur.  In het bijna kerst – programma speelt Zaanstad op zaterdag 22 december haar laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Draisma Dynamo. Zaanstad kan terugzien op twee uitstekende resultaten. In de midweekse thuiswedstrijd tegen het dit seizoen verrassende Sliedrecht Sport, nam een geconcentreerd spelend Zaanstad brutaal een 2-0 voorsprong. Een sensatie hing in de lucht, echter in de finale van de derde en vierde set waren de bezoekers iets scherper, waardoor deze sets met twee punten verschil verloren gingen, waarna de Sliedrechters de wedstrijd gedecideerd afmaakten.

Afgelopen zaterdag zette Zaanstad het goede spel voort in de uitwedstrijd tegen SV Land Taurus. In de eerste set denderden Zaanstad over de thuisploeg heen (14-25), maar vanaf de tweede set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nadat de tweede set met minimaal verschil (24-26) gewonnen werd, miste Zaanstad in de derde set de scherpte om het karwei af te maken (25-21). Zaanstad liet zich niet uit het veld slaan en won de vierde set overtuigend met 21-25.

Door deze eerste uitoverwinning staat Zaanstad nu op de 8e plaats en heeft het de nummers 7 en 6 in het vizier in de strijd om een play – off plaats. In resterende wedstrijden is dan ook elk punt belangrijk, om te beginnen dus tegen de huidige nummer 3 Draisma Dynamo.

Afgelopen woensdag speelde Dynamo nog voor de Europacup op de Azoren waar ze het niet konden bolwerken tegen het Portugese geweld en met een 3-0 nederlaag naar huis terugkeerden.

Zaterdag mogen ze dus al weer aan de bak en spelen ze om 20.00 uur in de Koog tegen Zaanstad. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot de wedstrijd zelf is gratis.

Ook op zaterdag 22 december maar dan om 19.00 uur in de ‘andere hal’ in De Koog speelt Merkala Zaanstad Dames 1 tegen VC Olympia uit het verre Panningen. Zaanstad zal ongetwijfeld de lijn willen doortrekken van de laatste set tegen VCN afgelopen zaterdag. Na drie verloren sets trok het team met goed spel de vierde set alsnog naar zich toe. Aangezien de verschillen in de eerste divisie B klein zijn, belooft het zaterdag weer een spannende wedstrijd te worden.

gh @ VoV, voorbeschouwing  vv Zaanstad, foto Eric Visch.