Zaanstad H2 en de vermomde passer/ loper

VoV, 22-01-2024. 9:22 uur. Als je Jesse zou vragen hoe hij de thuiswedstrijd tegen Woerden zou beschrijven, dan zou zijn antwoord waarschijnlijk iets zijn als: “Ik weet het niet, ik was er niet bij”. Dus dan kun je het beter aan iemand anders vragen.

Rommelig. Het juiste antwoord zou zijn: rommelig. En dat begon al met een incident tijdens het inslaan. Een ijzige kreet werd geslaakt. Het volgende moment lag er een speler van Woerden met tranen in zijn ogen van de pijn. Het bleek niet de eerste keer dat zijn knie niet mee wilde werken. Met enige vertraging begon Merkala Zaanstad heren 2 dus aan haar eerste wedstrijd van 2024.

En terwijl het Zaanse nog enigszins aangeslagen meeleefden met de tegenpartij kregen ze de eerste sprongservices al om hun oren. Zo keken de Zaankanters binnen 2 minuten al tegen een 0-5 achterstand aan. “Mannen, kom op. Zorg ervoor dat we weer terug in de wedstrijd komen. Het maakt misschien niet meer uit voor deze set, maar de volgende set moeten we goed in de wedstrijd zitten”, aldus coach Ronald.

Na die bewuste time-out vond er een soort wederopstanding plaats bij de Zaanse equipe. Het bleek helaas, zoals ze in het Engels zo mooi verwoorden, ‘too little, too late’. Al zou men zich af kunnen vragen in hoeverre externe factoren enige rol gespeeld kunnen hebben. Met 19-25 ging de setwinst naar de Woerdenaren.

In de tweede set walste de thuisploeg over de bezoekers heen. De malaise van de eerste set werd vakkundig achterwege gelaten. Met een sterke service werden de bezoekers aardig onder druk gezet, met als resultaat een eindstand van 25-18.

Ondertussen was de veronderstelde diagonaal van Woerden aangekomen. Tot ieders verbazing bleek deze diagonaal een passer-loper in vermomming. Ondanks deze nieuwe dreiging werd de set alsnog prooi voor Merkala Zaanstad heren 2: 25-21.

In de vierde set kregen de bezoekers het juist weer op hun heupen. Het midden begon beter te lopen. Toegegeven, het midden werd grotendeels vrijgelaten tot dat moment. Het duel bleef lang spannend, maar in de slotfase haakten de Zaankanters af. Met 20-25 trok Woerden aan het langste eind en sleepten zo een verlenging uit het vuur.

In alle ironie werd er afgestevend op eenzelfde resultaat als in de uitwedstrijd. De pijp was volledig leeg. En met een stand van 5-15 werd inderdaad hetzelfde resultaat als drie maanden geleden genoteerd. Geen schande, maar er had meer in gezeten.

Met deze 2-3 nederlaag daalt Merkala Zaanstad heren 2 af naar de onderkant van de middenmoot. Leuk om een keer te bezoeken, maar niet interessant genoeg omĀ  lang te verblijven. De aankomende tegenstander zal helaas geen makkelijke prooi worden om weer te klimmen op de ranglijst. Alle support is dus welkom. Heb je niks te doen, wees welkom in Zevenhuizen, aankomende zaterdag om 16:15 uur!

gh @ VoV, verslag van Marc van den Hurk, Foto Jan van den Noort.