Een feestelijke wedstrijd voor Kalinko D1

VoV, 22-01-2024. 9:18 uur. Op zaterdag 20 januari vertrok Kalinko D1 richting Veenendaal. Hier speelde zij om 17.15 uur tegen VCV D1. Vandaag bestaat het team uit: Dana en Kirsten als spelverdelers, Iris en Mexime als passer/lopers, Sharon, Nienke en Anne als middens, Sanne als dia en Noor en Elena als libero’s.

Het was in de kleedkamers erg koud en ook aan het begin erg lawaaierig in de zaal. Hierdoor moesten de meiden hun eigen rust goed zien te behouden in het veld. Ze begonnen dan ook met een kleine achterstand, maar konden deze wel snel omdraaien. Toch bleef het gelijk opgaan. VCV had echt heel veel in de verdediging, waardoor het lange rally’s waren.

Echter speelde Noor heel stabiel als libero en kon Kalinko hierdoor ook de aanval opbouwen. Bij 15-14 zette de meiden van Kalinko een tandje bij. Iris kwam op 18-15 aan serves en zo scoorde het team 6 punten achter elkaar.  Op matchpoint gaven de dames nog 3 punten weg, maar sleepte de winst toch binnen. met 25-19.

Het is absoluut geen makkelijke wedstrijd. Er moet hard gewerkt worden voor de punten. In set 2 lukte het kort om op voorsprong te komen, maar hadden moeite met de service van nummer 8 van VCV. Ook hun midden scoort veel. VCV pakte weer even de lead, maar vervolgens ging de stand weer gelijk op. Net als in de eerste lukte het om vanaf punt 17 uit te lopen onder serves van iris. Het werd 21-16. Ook in deze set lukte het om de stand net als in set 1 te eindigen met 25-19.

In set drie pakten de dames al eerder in de set de voorsprong. Mex heeft deze wedstrijd prachtige services laten zien, ook scoorde Nienke het ene na andere punt. Er kwam steeds meer rust in het spel. Iedereen werkt hard en dit wordt ook beloond. Deze set eindigde in 25-20.

Inmiddels waren alle andere wedstrijden in de zaal afgelopen, waardoor de Dj’s van VCV de muziekboxen aangooide. Al dansend en zingend begonnen we aan de laatste set.

Op 4-4 pakte Sanne een service reeks en liep Kalinko direct een stuk uit op VCV. Iedere keer lukte het om snel weer de service aan onze kant te krijgen, waardoor deze voorsprong vastgehouden kon worden.

En ondanks dat Nienke tijdens haar service werd afgeleid door iemand van het publiek, serveerde zij goed en kwamen we op 23-17 voorsprong. VCV kwam zoals in de eerdere sets toch op 19, maar Kalinko sleepte de winst binnen met 25-19.

Aan het spelverloop te zien en het gevoel in het veld, was het stabiele wedstrijd en gaan 5 punten mee naar Den Haag.

Sovoco, de concurrent voor het kampioenschap in de competitie, heeft punten laten liggen tegen Compaen. Hierdoor is er op dit moment theoretisch nog maar een punt verschil tussen de nummer 1 en 2 in de competitie. Zeer spannend.

Volgende week speelt Kalinko dames 1 om 14:30 uur thuis in Houtrust tegen Zaanstad D2. Zij staan 4e in de competitie. De vorige keer wonnen we met 3-2, dus het beloofd een leuke pot te worden.