Vizier op volleybal

 

Zaanstad H2 wachtte op de Punchline

VoV, 03-10-2023. 14:08 uur. Punch (de; m), 1. drank uit rum, suiker, citroen en (heet) water.

Onze tegenstander van vandaag heeft de dikke Van Dale niet gehaald. Wij ook niet trouwens. Aan de andere kant worden plaatsnamen natuurlijk ├╝berhaupt niet vermeld in het woordenboek. Verder valt Punch natuurlijk ook te interpreteren als “slag”. What’s in a name. Het zal je maar bezighouden.

Terwijl wij onze tweede wedstrijd van het seizoen spelen, en dus een ongeslagen status te verdedigen hebben, wordt dit de seizoenopening voor de ploeg uit Delft. Er wordt gretig ingeslagen en daarmee wordt gelijk de toon van de wedstrijd gezet. Coach Ronald kijkt uit naar een vermakelijke pot. Als de chocolade uitgedeeld is beginnen we aan de wedstrijd.

De eerste scheids spreekt geen Nederlands, dus moeten we nadenken over ons protest. Dat vinden we overigens enkele keren wel nodig, maar verder valt er qua arbitrage niet veel op te merken. Wat opvalt is dat we alleen in de laatste set met een voorsprong beginnen. In de overige sets laten we steeds aan het begin een aantal punten liggen.

Echter blijken de big points (de punten boven de 20, red.) ons weer goed te liggen. Want zelfs als het in de vierde set penibel lijkt te worden zijn er nog bij machte om de set binnen te slepen. Het moge duidelijk zijn: Merkala Zaanstad heren 2 mag vijf punten bijschrijven. Daarmee delen we momenteel de eerste plek met onze vrienden uit Soest.

Aankomende vrijdag – ja dat komt dus voor in de Tweede Divisie – staat er een wedstrijd in Woerden op het programma. Ook dat team loopt een wedstrijd achter. Mocht u niets te doen hebben, dan zien we u graag rond een uurtje of 20:15 in de Thijs van der Polshal in Woerden.

Zaanstad H2 vs. Punch 4-0, via 25-21, 25-16, 25-22 en 25-23.

gh @ VoV, Bron verslag Zaanstad H2. Foto Jan van den Noort.