Zaanstad wint weer op woensdag

VoV, 03-11-2017. 13:41 uur. Voor de tweede woensdag op rij werd in Topsportcentrum De Koog het centrecourt voor ons opgebouwd. Tegenstander was ditmaal Vallei Volleybal Prins (VVP), een team dat nog zoekende is maar wel een punt behaalde tegen het hooggeplaatste Orion. Na de prachtige wedstrijd die wij speelden tegen Lycurgus hadden we zin om er een mooi vervolg aan te geven.

In de basis staan Joris Berkhout, Erwin, Lars, Lesley, DaniĆ«l, Bas en Frank. De opdracht was om veel servicedruk te leggen op een van de passer – lopers en dat werkte vanaf het begin. Bij een 5-3 voorsprong voor ons werd hij dan ook al gewisseld. Dit had weinig gevolg, want ook de invaller had het zwaar te verduren. Het resulteerde niet direct in een grote voorsprong, maar we hadden wel de hele set de controle. Bij 16-14 brachten we Ferdy en Joris Burger voor een dubbele wissel en met die impuls stoomden we rap door naar 24-19. Toen pas kwamen Erwin en Joris Berkhout weer terug en maakten het laatste puntje.

Een echt leuke wedstrijd werd het niet. Aan onze kant lag de pass niet geweldig, waardoor we aanvallend weinig mooie dingen konden doen. VVP maakte echter zoveel fouten dat we evengoed bijna de hele tijd een voorsprong konden vasthouden. Bijna iedereen slaagde er bij ons in een extra puntje op service te behalen en zo konden we aan het eind van de tweede set opnieuw 25-19 noteren.

Ook in de derde set kwam de wedstrijd niet echt los. Het was zelfs een beetje frustrerend. We pakten wel een ruime voorsprong (12-6), maar zakten daarna weg, waardoor VVP terugkwam naar 17-17. Aan inzet ontbrak het niet bij ons, getuige bijvoorbeeld een halve ketser naar linksvoor die niet boven de netband uitkwam, maar nog wel door Joris Berkhout van de vloer werd geveegd en daardoor over het net kon worden gewerkt. Dat gaf ons kracht. De 17-17 bleek de laatste krachtsinspanning van VVP te zijn, want even later was het met 25-21 alweer gedaan.

Zo wonnen we voor de tweede woensdag op rij zonder een set te verliezen. We kunnen dus wel stellen dat de woensdag (met thuisvoordeel) ons goed ligt. De komende weken staan echter alleen wedstrijden in het weekend gepland, dus zullen we moeten laten zien dat we daarin ook voor de punten kunnen gaan. Voorlopig doen we met 7 punten uit 6 wedstrijden in ieder geval prima mee als promovendus.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 4 november uit tegen SSS. Onze volgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 12 november om 16 uur. Aangezien niemand dan gehinderd wordt door eigen wedstrijden hopen we op maximale support.