Vizier op volleybal

 

Keizer / Meppelink nieuw BTN beachduo

VoV, 03-11-2017. 13:37 uur. Beachvolleybalster Sanne Keizer keert terug in de selectie van Beachvolleybal Team Nederland. De 32-jarige Keizer gaat een team vormen met Madelein Meppelink.

Lange topsportcarrière: Sanne Keizer werd in 2002 wereldkampioen beachvolleybal voor speelsters onder de 18 jaar met Arjanne Stevens. Van 2003 t/m 2013 speelde de Doetinchemse als fullprof in de World Tour met Merel Mooren, Marrit Leenstra, Mered de Vries en Marleen van Iersel.

Met Van Iersel boekte Keizer haar grootste successen. In 2011 wonnen Keizer en Van Iersel twee World Tour toernooien (Shanghai en Myslowice). In 2012 veroverde het succesduo goud op het Europees kampioenschap in eigen land, en later dat jaar eindigde het BTN-team als negende op de Olympische Spelen van Londen. In totaal werd Keizer vijf keer Nederlands kampioen beachvolleybal, met verschillende partners.

Liefde voor beachvolleybal bekoelde nooit:  Nadat Keizer eind 2013 stopte als topbeachvolleybalster focuste ze zich op haar maatschappelijke carrière bij de politie. Ook werd ze in 2016 moeder van een tweeling.

De liefde voor beachvolleybal bekoelde echter nooit, en Keizer bleef trainen en incidenteel toernooien spelen. Afgelopen zomer verving ze de geblesseerde Sophie van Gestel tijdens de DELA Beach Open in Den Haag en vormde ze een gelegenheidsteam met Madelein Meppelink.

“Ik heb het beachvolleybal nooit helemaal losgelaten”, erkent Sanne Keizer. “Toen ik eind 2013 stopte, was ik na 15 jaar topsport hard toe aan rust. Nu voel ik mij eigenlijk fitter dan toen ik stopte in 2013. Beachvolleybal is echt een ervaringssport, waarin je zelfs beter kan worden naarmate je ouder wordt. Hoe langer je het doet, des te meer je het spel gaat doorzien.”

“Ik ben enorm gemotiveerd om weer te beginnen en ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met Madelein. Onze langetermijnambitie is een medaille winnen op de Olympische Spelen van Tokio, maar om daar te komen moeten we nog veel stappen zetten. De komende tijd zullen we eerst investeren in kortetermijnambities.”

Reactie Madelein Meppelink:  “Ik heb echt superveel zin om met Sanne te gaan spelen”, reageert Madelein Meppelink. “Tijdens de DELA Beach Open in Den Haag beviel de samenwerking al erg goed. Met alle ervaring die Sanne heeft denk ik dat wij ons kunnen ontwikkelen tot een solide team. Ik kijk er naar uit om met haar te groeien richting de Olympische Spelen van Tokio.”

Reactie bondscoach Richard de Kogel:  “Sanne maakt haar rentree in het beachvolleybal met nog meer ambitie dan ze in haar eerste topsportleven al had. We hebben veel werk te verzetten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met Beachvolleybal Team Nederland de gestelde doelen voor dit team gaan bereiken.”

gh @ VoV, bron persbericht Nevobo. Foto FIVB.