Vizier op volleybal

 

Zakelijke overwinning voor VIVES H1

VoV, 10-10-2021. 18:22 uur. Departyshop.nl VIVES-heren1 is op zijn zachtst gezegd voortvarend begonnen aan hun debuutseizoen in de Eerste Divisie. Met één verloren set uit drie wedstrijden domineren de mannen van Kasper Langendoen de ranglijst. De verwachtingen tegen tegenstander Revoc uit Reuver waren dan ook weer hooggespannen.

Deze verwachtingen werden direct in de eerste set waargemaakt. Met een hoge servicedruk en weinig fouten aan de kant van VIVES, in combinatie met matig spel aan de zijde van Revoc, werd de eerste set overtuigend gewonnen met 25-15.

Doorgaans moet bij een dergelijk niveauverschil opgepast worden voor inkakkers of alles-of-niets spel van de tegenstander. Echter, bij Revoc miste de wil om te winnen compleet. Hierdoor kon VIVES ook de opvolgende sets eenvoudig winnen met setstanden van 25-13, 25-13 en 25-11.

Een zakelijke overwinning dus. Een wedstrijd waar de mannen van VIVES hebben gedaan wat ze moesten doen. Voor het eerst werd direct na de wedstrijd door de spelers de man of the match gekozen. Ondanks dat bij een enkeling de besluiteloosheid om de hoek kwam kijken ging het merendeel van de stemmen naar Jacco Hoogendoorn. Gefeliciteerd Jacco!

Ook noemenswaardig is het debuut van Dion Tjon-Aman. Wegens een niet fitte Frank Arts mocht de zeventienjarige Dion zich bij de selectie voegen en werd ook meerdere malen succesvol ingezet. Op naar een mooie toekomst bij VIVES-heren 1!

Volgende week zaterdag wederom een thuiswedstrijd. 16:45uur tegen Volley Zuid uit Rotterdam, in de IJsselhal dus. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van/ via Joël van der Schans. Foto Peter van Zijl.