Zondagswinst Sliedrecht, Team 22 en Peelpush

VoV, 10-10-2021. 18:15 uur. Om met Sliedrecht te beginnen, zij behaalden in Vroomshoop een benauwde 1-3 zege. Team Eurosped bood fors weerstand, kwam in de finales van de eerste twee sets net tekort, pakte de derde met overtuiging en kon in de vierde tot 17-17 bijblijven. Toen serveerde Julia Joosten de set in een keer uit en was de 1-3 winst voor de gasten.

Sliedrecht Sport had de betere start van de wedstrijd (3-8, 7-12), echter bleef Eurosped hardnekkig in de achtervolging en bij 12-13 hadden ze de aansluiting te pakken. Ook de 13-16 kon ingelopen worden (16-16), wellicht beslissend was de serveserie van Christie Wolt naar 17-21. Deze vier punten kreeg Eurosped niet meer ongedaan gemaakt en verloor de eerste set met 22-25.

In de tweede set eenzelfde beeld. Sliedrecht Sport had gedurende de set, na de 5-2 voorsprong van Eurosped aan het begin, meestal het initiatief, maar kon geen beslissend gaatje slaan. Bij 9-8 kwam de thuisploeg aan de leiding en de 12-14 achterstand was bij 15-15 weer van de borden. Eurosped ging aan kop bij het begin van de big points (22-21 door Evie van Kerkvoorde), maar miste in de finale net dat beetje extra om door te kunnen drukken. Sliedrecht nam over (22-23) en blokkeerde zich via Carlijn Ghijssen-Jans naar 23-25.

De derde set was voor Eurosped. De 3-6 achter was bij 6-6 gerepareerd, en in het middendeel kregen ze via een aantal achter elkaar uitgeslagen aanvallen van Sliedrecht Sport een 14-10 voorsprong en later door scores van Evie van Kerkvoorde en een ace van Charlot Vellener werd dat 20-12. Sliedrecht vocht zich nog naar 22-18, maar kwam in de setfinale tekort om het Eurosped nog lastig te maken. Anneclaire ter Brugge sloeg de 25-20 op het scorebord.

In set vier bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en tot aan 17-17 hadden ze afwisselend een kleine voorsprong. Julia Joosten serveerde vanaf de 17-18 haar ploeg naar de 17-25 zege via o.a. twee aces. Ook Jolijn de Haan en een tweede balscore van Rochelle Wopereis zaten in die serie, die de beslissing bracht.

Evie van Kerkvoorde werd met 21 punten de topscorer van de partij.

Team 22 boekte in Apeldoorn de tweede zege van het seizoen. Debutant SV Dynamo werd met 0-3 verslagen. Via de setstanden 18-25, 16-25 en nogmaals 16-25.

Dynamo moest in de eerste set lang wachten op hun eerste Eredivisiepuntje, Team 22 liep uit naar 0-4 voordat een foutserve dat puntje op het scorebord zette. Dynamo bleef de hele set de ploeg in de achtervolging, time- outs op 10-14 en 15-20 hadden niet het gehoopte effect. Elles Dambrink velde bij 18-24 het vonnis.

In de tweede set brachten de series van 7-10 naar 7-14 en vervolgens de 11-17 naar 12-21 het beslissende verschil op de borden. Team 22 won met 16-25. In de derde set was Team 22 van 8-9 naar 9-19 in een lange reeks opslagen uit het zicht van Dynamo verdwenen. De set sloot ook nu weer met 16-25 af.

In Meijel was Peelpush in de eerste twee sets superieur aan Set-Up ’65. Ze wonnen de sets met twee keer 25-12. In de derde set herpakten de bezoekers zich en kwamen van een 20-16 achterstand terug naar 22-22. In de finale trokken ze aan het langste eind. De 23-25 betekende de eerste setwinst voor de ploeg van Brahim Abchir in dit seizoen. Peelpush liet zich in de vierde set niet nog een keer verrassen, ze bouwden een 21-15 voorsprong op bij het begin van de big points en sloten met 25-18 af.

Laura de Jong werd met 21 punten topscorer. Jorieke Bodde maakte 12 punten voor Set-Up ’65.

Na vandaag hebben Team 22, Apollo 8, VCN en Sliedrecht 6 punten. Sneek en Peelpush staan op 3. FAST heeft er 2, Voltena 1. Set-Up ’65, Regio Zwolle Volleybal, SV Dynamo, Eurosped en VV Utrecht staan op 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart en Rudy van ’t Rood.