Vizier op volleybal

 

Zaterdagavond topduel Orion vs. Lycurgus

VoV, 19-11-2021. 5:18 uur. Vreugde en een beetje teleurstelling zullen deze week in de aanloop naar het belangrijke Eredivisie weekend de boventoon hebben gevoerd bij Orion en Dynamo. Bij de ploeg uit Doetinchem omdat het zich via 0-3 en 3-2 tegen Polonia London plaatste voor de volgende ronde in de CEV Cup en dat vertrouwen zal geven voor de topper tegen Lycurgus in Doetinchem.

De teleurstelling zal er bij Dynamo geweest zijn over het feit dat de ploeg niet één set serieuze weerstand had kunnen bieden aan de Franse topploeg Tours in de met 3-0 (14, 14, 17) verloren return in hetzelfde Europese toernooi. Hetgeen voor Dynamo uitschakeling betekende.

Voor beide teams gaat het Eredivisieprogramma zaterdag verder. Orion speelt de volgende topwedstrijd. Lycurgus, de nummer twee van de ranglijst (6-15) komt op bezoek bij koploper Orion (7-19), hetgeen opnieuw spektakel voorspelt.  Ook Dynamo moet zich bewijzen, tegen Taurus dat net als Dynamo 12 punten heeft, maar wel een wedstrijd meer speelde. Ook hier dus de strijd om belangrijke punten voor de positiehandhaving of positieruil.

VoCASA, de nummer drie van de ranglijst, komt zaterdag niet in actie. Hun duel tegen TV Limburg is uitgesteld, afgelast.

Om 19:30 uur wordt er opgeslagen bij ZVH vs. VCN. Deze Zuid-Hollandse derby tussen de nummers voorlaatst (5-2) en de derde van onderen (7-3) had eigenlijk volle tribunes verdient.  Welke ploeg vindt met een zege de weg omhoog? Naar de ploeg die net boven VCN staat (Sliedrecht Sport), maar wel 5 punten meer heeft.

We informeren u over de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.