Vizier op volleybal

 

Slechts vier duels in Topdivisie B Dames.

VoV, 19-11-2021. 5:27 uur. De wedstrijd tussen VoCASA en Activia staat niet onder een gunstig gesternte. Afgelopen woensdagavond zou de eerder uitgestelde wedstrijd worden ingehaald, maar opnieuw kon het duel niet doorgaan en werd dus weer naar een latere datum verschoven.

Activia komt zaterdag niet in actie, VoCASA speelt uit tegen Volley Tilburg, tenminste als de omstandigheden het toelaten. En wat we met de omstandigheden bedoelen zal wel duidelijk zijn. Volley Tilburg staat met 7-6 vier punten achter de ploeg uit Nijmegen, maar speelde ook nog een wedstrijd meer.

De ongeslagen koploper US Amsterdam heeft, als we naar de ranglijst kijken, zaterdag een makkelijke klus. Ze spelen thuis tegen rode lantaarndrager Spaarnestad, dat nog niet het zoet van een zege heeft kunnen proeven dit seizoen. Onze voorspelling dat US drie punten rijker de zaterdag afsluit, is dan ook geen vreemde. Het zou pas van voorkennis getuigen om stellig te beweren dat Spaarnestad voor een stunt gaat zorgen, en die voorkennis hebben we niet.

Orion, dat afgelopen zaterdag maar net aan het kortste eind trok tegen US, krijgt zaterdag Ledûb tegenover zich.  De ploeg uit Budel heeft vier punten meer bij eenzelfde aantal wedstrijden. Ledub won (beker) en verloor (competitie) van US Amsterdam, Orion dolf in de tiebreak vorige week het onderspit tegen de Amsterdammers. Thuis tegen een topper spelen ligt Orion wel, denken we. Dat motiveert blijkbaar altijd. Maar even afwachten of zich dat in de uitslag ook laat zien.

Sliedrecht Sport 2 is al enige weken de vaste belager van US. En ze zullen dat ook zaterdag wel blijven, want na de afgelasting van VoCASA vs. Activia eerder deze week, is ook hun partij tegen Keistad naar een latere datum verschoven. Ledub staat te ver achter om hen op de ranglijst voorbij te gaan.

VollinGo nam vorige week alle punten mee bij Keistad Amersfoort. Dat hard werken loont, kwam voor hen beter tot zijn recht dan voor de thuisploeg. Zaterdag speelt VollinGo thuis tegen VCN D2, dat met één wedstrijd meer hetzelfde aantal punten heeft.  Wie er dan juichend naar de kleedkamer gaat? We halen daarvoor even de schouders op.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.