Vizier op volleybal

 

Een interessante zaterdag in de Topdivisie B (m)

VoV, 19-11-2021. 5:35 uur. In de Topdivisie B bij de heren hebben we voor aanstaand weekend een topper tussen twee tobbers, een prachtig burengevecht, een zuidelijke derby en nog veel meer moois op het programma staan.

Het topduel in de kelder van de ranglijst gaat tussen Spaarnestad (7-1, voorlaatste) en hekkensluiter USV Protos (ook 7-1). Deze twee ploegen zijn beide nog zonder winst in dit seizoen, maar daar zal zaterdag voor één verandering in komen. Dan gaan ze voor het eerst als winnaar van het veld. Tegen Compaen pakte Spaarnestad dat puntje, Protos deed dat tegen Peelpush. Spaarnestad verloor met 3-0 van Peelpush en Protos met 3-0 van Compaen, dus veel houvast geeft dat niet voor een voorspelling.

De burenruzie speelt zich af in Oostzaan, waar Compaen de buren van Zaanstad uit Koog aan de Zaan ontvangt. Zaanstad staat derde (8-15), Compaen achtste (8-9). Omdat  de ongeschreven wetten bij een derby zeggen dat de stand vooraf maar heel weinig van invloed is op het uiteindelijke resultaat en dat er vele andere factoren zijn die de winnaar kunnen bepalen, was het vermelden van het huidige verschil op de ranglijst niet zo relevant. Laat die andere factoren dan maar de doorslag geven.

Sovoco en Inter Rijswijk zijn geen geografische buren, maar staan op de ranglijst wel onder elkaar, waarbij Inter Rijswijk met 8-14 één puntje meer heeft dan de ploeg uit Soest. Sovoco heeft dit seizoen thuis al gewonnen van Zaanstad, Protos, Spaarnestad en Compaen. Dus van ploegen die hoger en (veel) lager staan. Inter Rijswijk won uit ook van Spaarnestad en Protos (wie niet zouden we bijna zeggen), maar verloor bijvoorbeeld van Zaanstad. Wordt het stuivertje wisselen op de ranglijst of blijft de huidige situatie gehandhaafd?

De zuidelijke derby tussen Volley Tilburg (7-20) en Peelpush (8-7) kent als favoriet voor de zege de thuisploeg, die de ongeslagen koploper is. Vorige week verspeelden ze hun eerste puntje tegen Zaanstad. Om zeker te zijn dat ze ook na zaterdag boven aanstaan kunnen ze zich geen hernieuwd puntverlies permitteren. Immers Sliedrecht Sport 2 (ook 7-20), dat in Utrecht tegen VVU (6-12) speelt zal dan kunnen profiteren. Hetgeen ook omgekeerd geldt als VVU een puntje in de Domstad weet te houden. Op het eerste gezicht hebben beide koplopers niet de aller moeilijkste klus voor de boeg, maar dat is louter op basis van cijfers.

Donki Sjot (7de, 8-12) heeft zaterdag van doen met VCV Veenendaal (9de, 6-8). Tegen de ranglijstburen van VCV (Spaarnestad, Peelpush, Compaen) wist Donki Sjot te winnen. Daar staat tegenover dat VCV hogergeplaatste teams als Inter Rijswijk, Zaanstad en Sliedrecht Sport punten afhandig maakte. Wellicht de juiste ingrediënten voor een mooie pot volleybal.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal Foto Jan van den Noort.