Vizier op volleybal

 

Vervroegd topduel in 1BD uitgesteld.

VoV, 19-11-2021. 5:40 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames stond voor aanstaande zaterdag de topper Peelpush D2 vs. Havoc op de wedstrijdagenda. De strijd tussen de nummers één en twee in de stand, beide 9-31, waarbij een setwinst meer Peelpush 2 op de eerste plaats zette. Het vreemde feit doet zich voor dat beide teams onlangs ook al op 23 oktober tegen elkaar speelden, toen in Haps. Daar won Havoc met 3-1.

“De thuisploeg was zelf ook verrast over de snelle return. Deze stond echter al vanaf het begin van het seizoen zo gepland. Waarom de Nevobo dit zo gedaan heeft, is voor ons en Havoc ook een raadsel.” Vertelt ons Patrick Zuidervaart, de vaste correspondent van Peelpush dames 2. Of een ‘foute programmering’ de oorzaak van de het uitstel, afgelasting is durven we niet zeggen, maar deze vroege topper gaat in ieder geval niet door.

Armixtos, dat met twee wedstrijden minder vier punten op de twee koplopers achterstaat, is de ploeg die kan profiteren van het uitstel. Ze lopen een wedstrijd in en kunnen van virtueel koploper ook de echte koploper worden, als ze bij VVU D2 met de volle buit vertrekken. Maar VVU Dames 2 (8-24) zal die niet zonder smash, ace, blok of lob afstaan. Zeker weten. In de Domstad zal er dus fel om de punten gestreden worden. VVU kan zich met een goed resultaat weer bij de podiumkandidaten voegen.

Een andere ploeg die die mogelijkheid ook heeft om te profiteren is Volley Meerkerk (8-25). Zij spelen uit in Groot-Ammers tegen VC WIK (8-6), de hekkensluiter van de Eerste Divisie B. Als ranglijstjournalistiek een kern van waarheid bevat, lijkt ons dat dit een zege voor ploeg uit Meerkerk gaat opleveren.

Zaanstad, de nummer voorlaatst met 6-9, moet naar de Ark van Oost in Nijmegen voor hun duel met Pegasus, dat met 7-14 een aantal plaatsen hoger staat. Een duel in het rechter rijtje dus, dat vanwege de minder gespeelde wedstrijden door beide teams t.o.v. veel andere ploegen een nogal vertekend beeld geeft. De 3-1 winst op VC WIK zal bij Zaanstad voor een goed gevoel hebben gezorgd. Iets dat Pegasus na twee opeenvolgende nederlagen (vs. Havoc en Armixtos) ook wel weer kan gebruiken.

Next Volley (10de, 6-11) vs. VC Velden (6de, 8-17) is een duel tussen een middenmoter en een ploeg dat net boven de laatste twee staat. En bij Stravoc (9de, 6-12) vs. Inter Rijswijk (7de, 8-15) staan twee teams uit het rechter rijtje tegenover elkaar. Op overbrugbare afstand van elkaar.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.