Zege Diefenbach, verlies ter Maat

VoV, 23-04-2018. 12:35 uur. In de play-offs in Frankrijk zijn de teams aanbeland bij de halve finales. Daarin staan twee landgenoten, te weten Jasper Diefenbach met Tours en Wouter ter Maat met Paris Volley. Afgelopen weekend werden de eerste duels in de best of three serie gespeeld. Er was 3-2 winst voor Tours tegen Ajaccio en 3-2 verlies voor Paris Volley tegen Chaumont.

Chaumont kwam via 25-19 en 25-22 op een 2-0 voorsprong in sets. De hele ruime 14-25 en nipte 26-28 hielden de ploeg uit Parijs in de race voor de belangrijke uitwinst. Die ging echter met 15-11 naar de thuisploeg. Boyer werd met 23 punten topscorer, ter Maat kwam tot een totaal van 20. Via de opslag werden 65 snelle punten gescoord middels aces en foutserves. De totale eindstand sloot met 105 om 105, Chaumont had de punten beter over de vijf sets verdeeld.

Bij VB Tours vs Ajaccio waren de eerste twee sets ook voor de thuisploeg (25-18, 25-23) waarna ze in de derde set en vierde set de gasten naar een gelijke stand terug zagen komen. Middels 20-25 in de derde en een hele dikke 12-25 in de vierde. Met 15-12 wist Tours echter uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken, ook al bleven ze in de totaalscore met 97 om 103 een zestal punten achter.  Ajaccio was blokkerend de betere (6 om 14), Tours aanvallend (63 om 51). De foutenlast gaf Ajaccio een 31 om 19 voordeel.

Jasper Diefenbach speelde vier sets, haalde een scoringspercentage van 89% in de aanval en dat leverde  totaal 8 punten op.