Handhaving Zaanstad D1 in Eerste Divisie

VoV, 23-04-2018. 12:52 uur.  Het was afgelopen zaterdag erop of eronder voor Zaanstad Dames 1, dat  9de stond op de ranglijst. Met de nummer 10 en 11 beiden op twee punten achterstand moesten wij strijden tegen p/d wedstrijden en tegen directe degradatie. Na een teleurstellend verlies tegen de nummer 11 de week ervoor, was afgelopen zaterdag de nummer 10 (WIK) onze tegenstander.

Er waren veel scenario’s mogelijk, maar wij moesten volleyballen en niet rekenen en hadden nog steeds alles in eigen hand. Wij reisden al vroeg af naar Groot-Ammers waar wij met Patrick nog kort wat tactieken doorspraken over onze tegenstander. Maar het doel was vooral ons eigen spel laten zien en met plezier spelen. Naast de meegereisde supporters (thanks Rueben voor die trommel!) waren ook Ingerlise, Kayleigh en Daniel erbij en waren wij helemaal klaar voor de wedstrijd van het seizoen.

De eerste set hadden wij nodig om de schroom van ons af te spelen. Met veel service fouten en veel slordigheden konden wij niet uitlopen in deze set en was het een nek aan nek race. WIK speelde vier set points weg en verzilverde zelf meteen hun eerste set point, waardoor de eerste set verloren ging met 28-26.

Wij wisten dat wij beter konden en dat de foutenlast te hoog was. Met een goede serve legden wij de druk volledig bij de tegenstander. De pass was onder controle en Tessa sloeg de ballen kei hard binnen. Met een ruime setstand van 13-25 was deze set voor ons.

De derde set begonnen wij weer sterk, met een goede serie van Masja liepen wij gelijk zes punten uit. In de loop van de set verdween langzaam deze voorsprong. Bente Broekema maakte een goede invalbeurt wat de tegenstander op scherp zette. De derde set werd gewonnen met 22-25.

Met twee gewonnen sets was de 11e plek ontlopen, WIK kon ons niet meer voorbij in punten. Ook in de 4e set liepen wij weer uit met een goede serve. De gehele set hielden wij de voorsprong en aan Jirrin de eer om het winnende punt binnen te slaan.

Met deze 1-3 overwinning waren wij niet meer afhankelijk van de uitslag van Peelpush II en was de 9e plek veilig gespeeld. Blijdschap en opluchting overheerste, Zaanstad Dames 1 komt volgend jaar weer uit in de 1e divisie! Supporters bedankt voor dit seizoen! Nu is het tijd om lekker met de voetjes in het zand te staan. Tot op het strand of volgend jaar in de sporthal?

gh @ VoV, bericht VV Zaanstad, verslag van Lara #1, Zaanstad dames 1. Foto Eric Visch