Zege Sovoco D1, maakt niet uit hoe!

VoV, 15-o1-2018. 11:48 uur.  Op zaterdag 13 januari was het zover. De 1e wedstrijd van de 2e helft van het seizoen. Na de oefenwedstrijd van de donderdag waar niet alles even goed liep besloten we het motto ‘een slechte generale is een goede uitvoering’ en alle variaties daarop eens te testen. En niets bleek minder waar toen we na afloop van de wedstrijd onze overwinning konden vieren met een mooie teamselfie!

De woorden van de coach waren duidelijk in de voorbespreking: winnen, maakt niet uit hoe. Met de nieuwe mascotte Bert Banaan op de bank begonnen we vol goede moed en enthousiasme aan de 1e set. De opstelling was Sandra, Nienke, Daphne, Lieke, Franke, Kyra en natuurlijk Anne in het rood.

Waar we gretig de eerste punt pakten en dachten met een voorsprong uit de startblokken te kunnen, was niets minder waar. Het begin van de set ging gelijk op en de vechtlust aan beide kanten van het net zorgde voor zenuwslopende rally’s. Vanaf 10-10 slopen er echter wat foutjes in ons spel en al gauw keken we tegen een 16-10 achterstand aan.

Een kat in het nauw maakt echter rare sprongen en de Soesterse leeuwinnen lieten zich niet zomaar verslaan. Langzaamaan kwamen we weer dichterbij en na een rally waarbij onze speelsters de bal 27 keer hebben aangeraakt en toch de punt verloren waren we vastberadener dan ooit om die set toch nog naar ons toe te slepen. Vanaf 14-18 achter stoomde we door naar 20-18 voor. Om uiteindelijk met 26-24 de set te winnen!

In de 2e set kwam Jill erin voor Kyra, maar verder bleef de opstelling gelijk. Wederom begonnen we gretig, wat ditmaal resulteerde in een kleine voorsprong. US wist die knap weg te werken en kwam dichterbij, wij wisten weer wat vooruit te lopen en US werkte de achterstand weer weg. Vanaf de twintig begonnen echter de ‘Big Points’ en was het voor ons zaak om het niet nodeloos spannend te maken en gewoon rustig de set uit te spelen. Dit deden we dan ook en vanaf 20-16 stoomde we rustig door naar 25-16.

De altijd lastige 3e set bleek onze valkuil te zijn. Waar US gretig haar kans greep om ook wat puntjes te pakken begon het bij ons slordig en maakten we onnodige fouten. Vanaf het begin keken we tegen een flinke achterstand aan en waar we die in de 1e set op vechtlust weg wisten te werken leek er deze set niet genoeg energie in het team te zitten om dat voor elkaar te krijgen. Door veel eigen fouten moesten we in deze set met een 14-25 eindstand onze meerdere erkennen in US D3.

Het doel was echter winnen, ongeacht hoe en dat waren we nog lang niet vergeten. Met dezelfde beginopstelling als in de 2e set begonnen we met hernieuwd enthousiasme aan de (hopelijk) laatste set. We wisten aan het begin een kleine voorsprong te maken, waarna de set redelijk punt om punt opliep. In dit tempo zouden we de set winnen en er was weinig reden voor spanning. Vanaf 15-13 maakten we een paar foutjes te veel en US liep weer bij. Op 18-17 namen we gelukkig de leiding weer over en op 24-17 leek de wedstrijd gespeeld. US wist nog 1 puntje te pakken, maar met 25-18 was de wedstrijd definitief voor ons!

Al met al was dit een mooi begin van de 2e helft, waar ondanks de soms onnodige fouten ook zeker hele mooie dingen zijn gedaan! Van bloedstollende rally’s tot mooie servicereeksen en snoeiharde aanvallen. Iedereen heeft deze wedstrijd weer zijn steentje bij kunnen dragen en mascotte Bert Banaan mag blijven!

Zaterdag 20 januari spelen we om 14:15 in Amsterdam tegen US D2 en de 27e zijn we weer te zien in onze eigen vertrouwde Bunt om 15:45. Graag tot dan! Booyah