Zege voor Jorna, verlies voor Blenckers

VoV, 31-10-2020. 10:25 uur. In de Franse competitie stond gisteravond het duel Toulouse vs. Ajaccio op de agenda, met aan beide kanten van het net Nederlanders in de starting six. Bij de thuisploeg Gijs Jorna en Michael Parkinson, bij de gasten Ramon Martinez-Gion, die na een kort Grieks avontuur bij de nummer laatst van de Franse Eredivisie is neergestreken.

Het werd een vijfsetter, die Ajaccio een puntje opleverde, mede door het sterke optreden van Martinez-Gion, die 21 punten liet aanteken (59% aanvallende score) en een bijna foutloze servepass. Slecht 1 keer ging het mis op de 37 door hem ontvangen opslagen. Gijs Jorna deed het ook prima met 18 punten, hij was foutloos in de pass en Michael Parkinson scoorde aanvallend 57%, en was goed voor totaal 5 punten.

Het duel werd beslist met de setstanden 25-23, 22-25, 22-25, 25-22 en 15-11. Hetgeen 109/106 in de totaalstand was via een eigenscore van de teams van 71 om 76 en een foutenlast van 30 om 38. Toulouse boog in de eerste set een 22-23 achterstand om in setwinst, in de tweede en derde set liet Ajaccio zich niet de kaas van het brood eten toen ze op 21-23 stonden, hetzelfde deed Toulouse niet in de vierde set bij 23-21. In de tiebreak sloeg Toulouse het gaatje na 11-10 (naar 13-10) en won met vier punten verschil.

Toulouse is nu 4de (5-9) en Ajaccio is met 6-2 nog steeds de rode lantaarndrager.

Bij de dames kwam Lynn Blenckers met St. Raphael in actie, uit bij Nancy. De thuisploeg won met 3-2, voornamelijk omdat Palgutova met 32 treffers de vloer makkelijk wist te vinden. St. Raphael kwam met 2-0 achter (25-16 en 25-17), bleef in de derde set in de finale overeind, pakte ook de vierde set, maar ging in de vijfde ten onder. Lynn Blenckers scoorde totaal 12 keer.

In de eerste twee sets had de thuisploeg na een gelijke stand (11-11, 1ste set en 10-10, 2de set) het betere van het spel en nam afstand. St. Raphael kon in de derde set een 17-13 achterstand ombuigen naar 19-20. Op 24-23 en 24-25 misten de ploegen het match- en setpoint, waarna het bij 25-26 wel raak was voor de bezoekers. In set vier maakte St. Raphael gelijk door na 12-12 afstand te nemen. De tiebreak was zo goed als beslist toen de thuisploeg naar 10-4 uitliep.

St. Raphael is met 6-9 de nummer zes in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort en website St. Raphael.