Zege zonder setverlies voor Eurosped bij Voltena.

VoV, 23-01-2022. 5:20 uur. Een kraker in het rechter rijtje van de Eredivisie dames was het duel Voltena vs. Eurosped, dat in Vroomshoop een 1-3 zege voor de ploeg uit Werkendam had opgeleverd. Met twee wedstrijden minder en twee punten achter ligt er voor Voltena de kans om van positie met Eurosped te wisselen en de voorlaatste plaats aan hen over te doen. Maar die kans bleef onbenut, net als de kans om in ieder geval één set binnen te slepen.

Voltena was de ploeg, die het beste uit de startblokken kwam en zich in de eerste set naar een mooie voorsprong speelde. Van 12-9 naar 16-11, waarop Petra Groenland Eurosped naar de kantlijn haalde. Die actie leverde verlaat (na 18-12) succes op. Via de side out ging het naar 19-13, na de side out voor 19-14 hielp Voltena Eurosped aan een breakpoint (19-15). De volgende rally’s zorgden voor een 20-18 tussenstand, Lynn van Mill scoorde de 21-18.

Eurosped bleef echter via punten van o.a. Evie van Kerkvoorde aanklampen, na een portie fout serveren maakten de gasten met een midaanval de 22-22. Voltena kwam door scores van Silke van der Giessen twee keer op setpoint (24-23, 25-24), beide keren maakten ze de kans op winst met een aanvallende fout ongedaan. Een ace van Lisanne Baak gaf Eurosped het voordeel op 25-26, dat bij eerste gelegenheid door Eurosped werd benut voor de 25-27 setwinst.

In de tweede set liep de score redelijk gelijk op tot aan 8-6. In die periode was Silke van der Giessen voor Voltena erg succesvol met een stuk op vier mooie scores op mid. Anna Zijl pakte voor Eurosped een paar punten mee, om zo bij Voltena in het spoor te blijven. Een scorende pipe aanval van Eurosped haalde de serve terug, bij 8-10 ging Voltena de time out in, het eerste punt daarna was een ace voor Eurosped, daarna was het opnieuw een score van Silke van der Giessen, die de serie brak. (9-11)

Na de 11-13 bracht Eline Geerdink Evie van Kerkvoorde aan de serve (11-14) en zij zorgde met haar drukvolle opslagen voor de serie naar 11-21. Lavinia Maiorano, Anna Zijl en Eline Geerdink hielden Evie aan de opslag, een aanvallende fout zorgde voor 12-21. Side out scores tilden de tussenstand naar setpoint bij 14-24. Twee keer kon Voltena verlies uitstellen, de omloopbal van Lisanne Baak zette Eurosped vervolgens op 0-2.

De omloopscore was een sterk wapen, ook in de derde set. Daarin zetten twee van die acties achter elkaar Eurosped op 6-9, nadat de strijd tot 6-6 gelijk op was gegaan. Lynn van Mill en Silke van der Giessen maakten het verschil bijna ongedaan bij 8-9, Eurosped had echter een krachtig antwoord en liep weer uit naar 9-13. Time out Voltena. Eurosped ging bij 13-15 naar de kant, scoorde twee keer en zag daarna Voltena op één puntje komen bij 16-17.

De serie naar 16-21, met daarin o.a. twee blokscores, maakte daarna het beslissende verschil. Voltena vocht keihard voor de vierde set, scoorde ook prima punten en kwam via 18-21 op 21-22 en 22-23. Evie van Kerkvoorde scoorde met een knap cross court geslagen aanval het matchpoint (22-24) en maakte daarna met een via het blok uitgeslagen aanval ook het beslissende punt voor de 23-25 en 0-3 zege.

Eurosped had in de totalen de betere score op alle drie onderdelen. Bij de aces was dat 2 om 4, aanvallend 39 om 46 en blokkerend 5 om 8. Evie van Kerkvoorde scoorde de meeste punten (18) bij Eurosped, Silke van der Giessen deed dat bij Voltena (15).

Vandaag ontvangt Peelpush koploper Sliedrecht Sport in Meijel. Ze beginnen om 15:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.