Zege zonder setverlies SSS in belangrijke week

VoV, 03-03-2022. 4:42 uur. Voor SSS Barneveld is bij wijze van spreken deze week een week van de waarheid aangebroken. Die waarheid moet dan zijn dat ze zich bij de beste vier ploegen van de Eredivisie plaatsen en daarmee het ticket voor de Final Four om de titel verdienen. De cruciale week begon gisteren met de thuiswedstrijd tegen VCN en krijgt zondag een vervolg met het uitduel tegen TV Limburg.

SSS stond zesde met 16-23, Sliedrecht Sport staat met dezelfde cijfers een plaatsje hoger en Taurus bezet nu met 18-24 nog de vierde plaats. Tegen Dynamo bewees SSS afgelopen zaterdag dat ze in goeden doen verkeren (nipt 2-3 verlies), gisteravond bevestigden ze dit met een overtuigende 3-0 zege op VCN.

In de eerste set bouwde de thuisploeg gestaag aan een steeds groter verschil in de set tussenstanden, na de 5-5 ging het via 8-6 en 11-7 naar 15-10. In de tweede helft van de set werd het verschil verder uitgebouwd naar zeven punten bij de 25-18 eindstand.

In de tweede set was er van een geleidelijke opbouw geen sprake. Via 4-0 ging het naar 12-2 en daarmee was de tweede set ook al voor meer dan de helft binnen. Het verschil bleef zeer ruim en schommelde steeds rond de tien punten ((18-9, 21-11). Met 25-16 haalde SSS het eerste competitiepunt van dit duel binnen.

De derde set zou voor het dubbele aantal kunnen zorgen. Deze keer ging het weer via de geleidelijke weg (5-5, 9-6, 12-7) tot aan 19-15. Met een serie van vijf punten kwam de thuisploeg op set- en matchpoint bij 24-15. Twee keer kon VCN het verlies afwenden, daarna was het wel raak.

Op de ranglijst is SSS nu vierde, ze zijn Sliedrecht Sport en Taurus voorbij. Zij staan op 17-26, Taurus heeft 18-24 en Sliedrecht Sport 16-23.

Voor vanavond staat er voor Sliedrecht Sport een wedstrijd met hetzelfde belang als gisteravond voor SSS op het programma. Zij reizen naar TV Limburg en proberen daar de punten op te halen om mee te blijven doen voor een Top 4 plaats.