Zeges Boonstra, Polder en Oud. Verlies Blenckers

VoV, 31-03-2021. 5:57 uur. In Frankrijk was er gisteravond bij de dames een volledig programma, waarin alle Nederlandse speelsters met hun teams in actie kwamen.

Koploper Mulhouse boekte met Tessa Polder drie sets in de basis een zeer vlotte en makkelijke 0-3 overwinning bij Mougins, de nummer 14 en voorlaatste van de ranglijst.  Mulhouse hield de tegenstander op 15, 16 en 11 punten per set. Tessa Polder scoorde totaal 9 keer, ze haalde aanvallend een scoringspercentage van 69%.

Paris St. Cloud ging bij rode lantaarndrager France Avenir 2024, het TTP van Frankrijk, op bezoek en vertrok weer met een 0-3 zege na de setstanden 13-25, 15-25 en 8-12. De derde set ging via 4-17 naar 7-22, waarna het de ploeg uit de Lichtstad lukte de tegenstander onder de tien te houden. In een uurtje was de klus geklaard.  Paula Boonstra werd topscorer, ze maakte 14 punten en haalde een aanvallend scoringspercentage van 65%.

Chamalières deed met spelverdeelster Nynke Oud in de basis goede zaken door met 0-3 van het hogergeplaatste Venelles te winnen. Via de setstanden 16-25, 20-25 en 22-25 behaalden ze een 0-3 zege, die met een hele duidelijke 38 om 60 eigen score tot stand kwam. Nynke Oud scoorde 5 keer, aanvallend behaalde ze met 2 punten een scoringspercentage van 100%.

Alleen Saint Raphael van Lynn Blenckers kon gisteravond niet winnend afsluiten. Uit bij topploeg Béziers werd een 3-0 nederlaag geleden. De eerste en de derde set gingen met 25-20 verloren, in de tweede kwamen de gasten van de achterstanden 9-13 en 20-17 terug naar 23-23. Setwinst zat er net niet in, Béziers sloeg zich na 26-26 naar een 28-26 zege. Lynn Blenckers scoorde 7 keer, ze haalde een scoringspercentage in de aanval van 71%.

De top 3 in Frankrijk na 23 van de 28 wedstrijden zijn Mulhouse (62 punten), Béziers (55 punten) en Nantes (47 punten). Paris St. Cloud staat 10de met 30 punten, Chamalières is 11de met 29 punten en Saint Raphael heeft ook 29 punten en staat daarmee 12de.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto PAVVB, Nynke Oud in actie.