Play-off succes voor de Kruijf en Dijkema.

VoV, 31-03-2021. 6:02 uur. Conegliano heeft zich gisteravond met een 0-3 uitzege bij Firenze als eerste geplaatst voor de halve finales om de landstitel in Italië. Eigenlijk zonder problemen als we sec naar de setstanden kijken. Het werd via 13-25, 20-25 en 17-25 een vlotte zege in drie sets.

Bij Conegliano kregen dertien van de veertien speelsters op het matchreport speeltijd, uitzondering was midspeelster Raphaela Folie, die er als libero op stond, hetgeen waarschijnlijk verband hield met een blessure. Mid Sarah Fahr werd met 13 punten topscorer, Robin de Kruijf scoorde 5 keer.

Vandaag en morgen worden de andere drie kwartfinales gespeeld. Daarin staan Scandicci, Novara en Monza met 1-0 voor tegen respectievelijk Busto Arsizio, Perugia en Chieri ’76.

Bij de Final Six in Rusland is Laura Dijkema er met Kaliningrad in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in poule A van de Final Six te winnen. Tegen Dynamo Kazan werd het 2-3 via 13-15 in de tiebreak.

In de eerste set had Kaliningrad niets in te brengen en werd het vlot via 11-3 en 21-10 een 25-14 nederlaag. In de tweede set waren de rollen letterlijk omgedraaid. Via 3-11 en 10-21 werd het 16-25, in de eindfase lukte het Kazan om de set niet als de voorgaande te laten eindigen.

Kaliningrad, met de veel scorende Duitse diagonaal Lippmann, kwam op 1-2 via 20-25 in de derde set. De 5-14 en 13-21 mondden uit in een 20-25 zege. In de vierde set dwong Dynamo met 25-20 de tiebreak af. Na de 17-17 pakten ze een drietal punten voorsprong en brachten de stand op 2-2. In de tiebreak nam Kaliningrad na 6-6 de leiding en bleef steeds één of twee puntjes aan de goede kant van de score, tot aan de 13-15 winst.

Bij Kaliningrad scoorde Lippmann 23 keer, Voronkova kwam tot 18 punten. Dijkema scoorde niet, ze was druk genoeg met het geven van 140 set ups, waaruit de aanvalsters een scoringspercentage van 41% haalden.

In poule A staat Kaliningrad op 2-5, Dynamo Kazan heeft 1-1 en Saratov 1-0. Kaliningrad heeft zich dus al geplaatst voor de halve finale. In poule B gaat Dynamo Moskou met 1-3 aan de leiding, Uralochka staat op 2-3 en Minchanka op 1-0.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.