Zeges Stuttgart en Schwerin, verlies Dresden

VoV, 15-01-2024. 14:45 uur. In de Bundesliga dames was er afgelopen weekend een misstap van SC Dresden van Hester Jasper en Famke Boonstra. Hun ploeg verloor met 3-2 bij VfB Suhl. De 1-2 voorsprong in sets konden ze in de vierde set niet verzilveren, met 26-24 dwong Suhl de tiebreak af, die ze vervolgens met 15-11 wonnen. Famke Boonstra speelde niet, Hester Jasper stond 1 set in de  starting seven, ze scoorde niet.

SC Schwerin en MTV Stuttgart maakten geen misstap. Stuttgart liet alle Nederlandse speelsters aan de kant en won desondanks met 3-0 (11, 11, 13) van hekkensluiter Neuwied.

Schwerin moest in Münster de eerste set aan de thuisploeg laten (25-22), maar wist daarna met ruime verschillen de winst   te pakken. Via de setstanden 19-25, 20-25 en 11-15.  Demi Korevaar ontbreekt nog steeds bij Münster, bij Schwerin was Fleur Savelkoel nog niet van de partij. Indy Baijens scoorde 14 keer, Nova Marring maakte er 10 en Elles Dambrink, die een set speelde, kon 4 keer een punt laten noteren.

De Ladies in Black uit Aachen speelden een kleurrijke wedstrijd tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg. De dames in het zwart namen een 2-3 zege mee naar Aachen via de setstanden 25-13, 18-25, 25-20, 21-25 en 13-15.

Spelverdeelster Kim Klein Lankhorst werd tot MVP bij de Rote Raben gekozen, ze scoorde 6 keer. Britte Stuut liet 9 punten voor de thuisploeg noteren. Bij de dames in het zwart scoorde Nicole van de Vosse 15 keer, Jolijn de Haan had 2 keer succes tijden een basisplaats en 2 invalbeurten en spelverdeelster Fleur Meinders song 1 set in de basis. Zij kreeg geen scores achter haar naam.

Gisteren speelde VC Wiesbaden thuis tegen Potsdam. Na het Challenge Cup succes in Griekenland was er nu thuis een 0-3 nederlaag (23, 10, 7) tegen Potsdam. Noa de Vos had een invalbeurt, ze scoorde niet.

• 10> VC Neuwied 15-0

Bij de mannen was er een 1-3 zege tegen Netzhoppers voor Giesen van Michiel Ahyi, hij scoorde in twee set 9 keer. De eerste en derde set waren met 24-26 nipt in hun voordeel. Powervolleys Düren won met 0-3 bij Dachau (14, 7, 24), Luuc van der Ent maakte 11 punten, Siebe Korenblek speelde niet.

Giesen staat nu derde, Düren is zesde. BR Volleys is de koploper.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en archieffoto Kim Klein Lankhorst.