Zeges voor Sliedrecht, Sneek en Team 22.

VoV, 13-03-2022. 6:33 uur. De drie eredivisiewedstrijden bij de dames van gisteren waren vooral belangrijk voor de teams om hun plaats in de Top 8 langer veilig te stellen c.q. nog een plaatsje op te schuiven in de stand. De geschoonde Top 8, exclusief Team 22, krijgt namelijk na het regulier seizoen een vervolg met de kwartfinales om de titel. Met nr. 1 vs. nr. 8, nr. 2 vs. nr. 7 etc.

Bij Voltena vs. Sliedrecht speelde dit niet zozeer, Voltena valt buiten de geschoonde Top 8 en Sliedrecht heeft de beste papieren om als tweede na Team 22, dus als eerste op de geschoonde Eredivisie versie, te eindigen. Het krachtsverschil kwam ook in de uitslag tot uitdrukking. Sliedrecht won met 0-3 via de setstanden 16-25, 14-25 en 22-25. Op de onderdelen seve (2 om 9 aces) en blok (1 om 11 punten) waren ze een maatje te groot, net als aanvallend (30 om 42 scores). Denise de Kant werd met 13 punten topscorer, Lynn van Mill kreeg er voor Voltena 12 achter haar naam.

Na 11-11 in de eerste set nam Sliedrecht Sport afstand naar 12-18, kwam bij 13-24 op setpoint en sloot met 16-25 af. In de tweede set kon Voltena van 4-8 achter terugkomen naar 10-12, maar verloor toen de aansluiting en ging via 10-16 en 13-20 ruim ten onder. In set drie nam Voltena een 10-6 voorsprong, bij 10-10 was die door Sliedrecht ingehaald en bij 11-13 moest de thuisploeg in de achtervolging. Tot 20-21 bleven ze bij, de serie naar 21-24 maakte vervolgens het verschil.

Bij VC Sneek vs. VCN, de nummer vier (20-36) vs. de nummer zeven (17-27) speelde het veilig stellen van de plaats in de Top 8 wel. Beide teams strijden voor de best mogelijke uitgangspositie in de kwartfinales. Sneek hield met 3-1 de punten in eigen huis, Annick Siebring werd met 18 punten topscorer, Britt Schreurs kwam tot 14 treffers en Louise Bijlsma liet er 12 voor VCN noteren. Sneek was op de scorende onderdelen serve en aanval de betere ploeg. Met een plus 5 voor aces en een plus 18 voor aanvallende punten, VCN scoorde een blokpuntje meer.

De eerste set ging in een razend tempo via 6-0, 12-3, 18-4 en 23-8 met 25-9 naar Sneek. VCN herstelde zich door in de tweede set een 16-11 achterstand om te buigen in een 17-21 voorsprong en de set met 21-25 te winnen. In de derde set was VC Sneek bij een ruime voorsprong (15-8) beter bij de les en liet zich niet meer verrassen, via 18-9 en 21-14 werd het nu 25-15. Vervolgens maakten de Friezinnen in de vierde set de klus af. De serie van 10-10 naar 15-10 maakte het verschil, waarna via 21-14 met 25-19 de drie punten werden binnengehaald.

Team 22 doet het hele jaar al voor spek en bonen mee, maar ondanks dat staan ze wel op de eerste plaats in de ranglijst. VVU stond met 16-30 op de zesde plaats. Enigszins vertekend omdat bij een succesvolle inhaalserie zomaar naar positie vier kan worden doorgestoten.

Na de puike prestatie van VVU in de halve finale van de nationale beker waren de verwachtingen hoog gespannen. Die werden echter geen werkelijkheid, Team 22 was de betere ploeg en liet dat via setwinsten met 21-25, 17-25 en 16-25 ook duidelijk in de uitslag zien.

VVU liet een 7-8 tussenstand met Demi Korevaar aan serve naar 7-13 oplopen in de eerste set, De verschillen in de tussenstanden bleven groot (10-16, 12-18, 16-22). Bij 19-22 ging Team 22 naar de kantlijn, de netfout daarna (20-22) bracht heel even de spanning terug. Maar de VVU-foutserve en het ace van Demi Korevaar (20-24) waren de opmaat naar de 21-25 eindstand.

In set twee kreeg deed VVU heel lang mee om de setwinst. Na 5-0 en 8-8 namen ze bij 14-11 opnieuw afstand. Team 22 veranderde echter de 15-14 in 17-19 en met een lange serie maakten ze er in een ruk 17-25 en 0-2 van. In set drie moest VVU bij 1-5 al vol in de achtervolging. Zonder succes, want Team 22 bleef via 8-13 en 9-16 ver voor. Bij 12-22 bedroeg het verschil tien punten, met 16-25 daarna als eindstand.

Demi Korevaar werd met 13 punten, waarvan 4 aces en 4 blokpunten de topscorer van de partij. Team 22 maakte het verschil in de 32 om 59 eigen score blokkerend (4 om 14), serverend (4 om 10) en aanvallend (24 om 35).

Voor vandaag staan nog Regio Zwolle Volleybal vs. Team 22 (13:00 uur), FAST vs. Apollo (15:30 uur), Peelpush vs. SV Dynamo (15:30 uur) en Eurosped vs. Set-Up (15:30 uur) op het programma.