Zeges voor van Solkema en Siebring

VoV, 26-02-2021. 5:41 uur. Gisteravond werden er bij de mannen in de Bundesliga twee wedstrijden met Nederlandse inbreng gespeeld. Gijs van Solkema kwam met Lüneburg in actie en Stijn van Tilburg ging met Gryzzlys Giesen naar topploeg Friedrichshafen

Van Solkema zette met Lüneburg een prima prestatie neer door tegen Bühl met 0-3 te winnen. De thuisploeg kon in geen van de drie sets de twintig puntengrens aantikken. (19, 17, 19). De Nederlandse spelverdeler behaalde het hoogste rapportcijfer (een 7), scoorde zelf 2 keer en gaf 81 set ups waaruit zijn aanvallers een scoringspercentage van 54% haalden. Hetgeen met de eigen score van 39 om 58 nog een werd benadrukt.

Stijn van Tilburg, die onlangs zijn contract bij Gryzzlys Giesen verlengde, leed met zijn ploeg een 3-2 nederlaag bij Friedrichshafen, dat via deze zege de koppositie in de Bundesliga overneemt. Alleen in de eerste en vijfde set was er sprake van meer dan twee puntjes verschil (25-22 en 15-12), de andere drie sets werden met 26-28, 25-23 en 23-35 beslist.

Van Tilburg scoorde 15 keer. Friedrichshafen haalde via 73 om 61 aanvallende scores een 91 om 75 voordeel op de eigen score, maar leverde daarvan veel in via de 35 om 23 foutenlast. Uiteindelijk was het net genoeg voor de winst.

Friedrichshafen is met 17-47 koploper, Lüneburg staat vierde met 18-31 en Giesen is de nummer negen met 18-24.

In Finland boekte de ploeg van Annick Siebring een 0-3 zege bij de nummer voorlaatst Puijo Wolley. De eerste set ging met 22-25 naar LP Viesti, in de volgende twee waren ze met 16-25 en 11-25 dame en bazin, als variant op heer en meester. Annick Siebring had een bijdrage van 19 punten aan de totale eigen score van 58 punten. Haar ploeg staat met 25-62 op de tweede plaats, de koploper heeft 26-73.

In Zwitserland leed Volley Lugano de derde nederlaag in de best of five serie tegen Viteos NUC. De ploeg van Lotte Groninger bleef op 14, 17 en 20 punten steken. Vooral aanvallend (scoringspercentage 53 om 33%) kwamen ze ruim tekort. Groninger stond alleen in de eerste set in de basis, daarna kreeg ze geen speelminuten meer. Volley Lugano gaat naar de ‘losers-ronde’, waarin de verliezers uit de kwartfinales gaan strijden om de plaatsen 5 tot en met 8.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Lüneburg en LP Viesti.