Zeges voor VCN, VV Utrecht en VC Sneek

VoV, 07-11-2021. 7:01 uur. Set-Up ’65 leed bij VCN in Capelle de vijfde nederlaag op rij, de thuisploeg toonde herstel na het verlies van vorige week tegen Team 22 en won met 3-1.  VV Utrecht stuurde Voltena zonder punten terug naar Werkendam middels een 3-1 nederlaag en Peelpush nam uit Friesland een puntje mee tegen VC Sneek.

VCN startte overdonderend met een serie naar 5-0 in de eerste set. Set-Up kon via Jorieke Bodde en Pien Vos tot 11-9 terugkomen, waarna Louise Bijlsma en uitgeslagen aanvallen het verschil weer naar vijf punten bij 14-9 tilden. Bij 18-11 ging Brahim Abchir de time out in, maar dat veranderde weinig aan de gang van zaken binnen de lijnen. VCN liep uit naar 23-14, en won met 25-17.

Een bijzonder begin in de tweede set. Set-Up kwam met heel veel servedruk met 0-7 voor, VCN maakte er in een ruk 7-7 van, waarna de gasten uit Ootmarsum opnieuw het initiatief pakten en dat deze keer niet meer afgaven. Steeds stonden ze wel met een verschil van een punt of drie, vier voor (7-10, 13-17) totdat Marlies Eertman met haar ace het verschil bij 15-22 naar zeven punten tilde. Op 19-24 haalde Brahim de ploeg nog naar de zijlijn, Elyne Nijhuis blokkeerde de winnende treffer voor 19-25 daarna tegen de vloer.

Na 3-6 en 10-13 in de derde set kwam VCN bij 15-15 naast Set-Up en ging er ook meteen voorbij (17-15, time out Set-Up). Het verschil werd verdubbeld bij 21-17 en omgezet in 25-20 winst door de laatste score van Maureen Weernekes.

Met een ace van spelverdeelster Lisa Vossen kwam VCN in de vierde set op 10-10, liep uit naar 15-12, waarna scores van Marlies Eertman, Pien Vos en een eerste bal score van Daphne Broekhuis Set-Up in de wedstrijd hielden bij de 15-16 tussenstand. Onder andere de vlot scorende Lana Lijkendijk maakte er 18-16 van, bij 18-18 was Set-Up er weer naast. De omloopscore van Lana maakte 20-18, haar ace even later 23-19. Elyne Nijhuis kon nog tegenscoren voordat Laura Kerkhof en een geplaatste push in het uiterste hoekje de wedstrijd met 25-20 beëindigde.

Lana Lijkendijk en Marlies Eertman werden met 14 punten de topscorers van de partij. Er werd serverend gigantisch veel gescoord volgens het matchreport, totaal 69 punten, te weten 16 om 16 aces en 18 om 19 foutserves.

In Utrecht won VV Utrecht met 3-1 van Voltena en behaalde daarmee de vierde zege achter elkaar. In de eerste set had Voltena na 15-15 en 19-20 het betere eindschot (23-25), maar had daarmee blijkbaar ook al haar kruit verschoten.

In set twee liep VVU van 13-12 via 16-12 uit naar 23-14 en won met 25-15. In de derde set een soortgelijke gang van zaken. De thuisploeg drukte Voltena na 16-12 en 21-13 in de verliezersrol en won de set met 25-16. En dat herhaalde zich nog eens in de vierde set, waarin VVU, dat in Myrthe van der Sluis en Lisa Harmsen met 16 en 15 punten de meest scorende speelsters had, won door 15-10 en 20-16 in 25-19 winst te veranderen. Bij Voltena was Lynn van Mill met 12 punten de vaakst scorende speelster.

VC Sneek heeft tegen Peelpush een eind kunnen maken aan de negatieve serie uitslagen. Maar moest daarvoor wel een 1-2 achterstand in sets wegwerken. De gasten veranderden een 1-0 nederlaag in de eerste set (25-19, na 3-13, 10-25 en 16-19) met 24-26 en 17-25 in een 1-2 voorsprong. In de tweede set pakten ze na 24-23 alsnog de winst. In de derde set was het verschil bij 13-23 al gemaakt. Sneek kwam in de vierde set keihard terug (5-0, 17-4, 21-11) en won met 25-13, waarna ook de tiebreak een prooi voor de Friezinnen werd. Met 15-9 (na 5-2 en 12-7).

Rixt van der Wal werd met 21 punten de topscorer van de partij. Daarin zaten 6 blokpunten begrepen. Britt Schreurs scoorde 16 keer en Lotte van der Horst kwam tot 15 punten voor Peelpush.

Voor vandaag staan nog op het programma Apollo 8 vs. Team 22 (om 14:30 uur), FAST vs. SV Dynamo (om 15:30 uur) en Eurosped vs. Regio Zwolle Volleybal (ook om 15:30 uur)