Vizier op volleybal

 

Zes NL-duo’s naar finaledag KotC

VoV, 12-09-2020. 2:25 uur. De vrijdag was een succesvolle dag voor de nog in de strijd zijnde Nederlandse duo’s bij het King of the Court evenement in Utrecht. Alleen Marleen van Iersel/ Pleun Ypma overleefden de groepsfase niet, Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven hebben nog de mogelijkheid om via de play-offs door te gaan naar de halve finales,

De overige tweetallen zijnde Sanne Keizer/Madelein Meppelink,  Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen werden eerste in hun groep, verder plaatsten de zussen Emi en Mexime van Driel, Jasper Bouter/Ruben Penninga en Emma Piersma/Puk Stubbe zich direct bij de laatste tien.

Het King of the Court-toernooi is gevorderd tot de groepsfase. Daarin werd er per sekse in drie groepen van vijf gestreden op een stek in de halve finales. De drie beste teams per groep plaatsten zich direct, de nummers vier spelen morgen vanaf half 12 een play-off wedstrijd van 15 minuten om als laatste nog te kunnen deelnemen aan die halve finales.

Mannen: De grootste transformatie op het veld werd gerealiseerd door Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Waar ze zich donderdag met de hakken over de sloot plaatsten voor de groepsfase gebukt onder stress speelden ze gisteren ontspannen en vrolijk. Zij wonnen hun groep en pakten de Golden Ball, een joker die ze mogen inzetten in de halve finale.

De jarige Ruben Penninga heeft samen met zijn partner Jasper Bouter gezorgd voor het mooiste verjaardagscadeau dat hij zich maar kon wensen: ze zijn door naar de halve finales. In een groep met allen maar sterke teams eindigden zij als tweede, ze moesten alleen de nummers 1 van de wereld, de Noren Anders Mol en Christian Sørum voor zich dulden.

Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven eindigden als vierde in hun groep en pakten daarmee het ticket voor de play-off van zaterdag. De Duitse vice-wereldkampioen Thole/Wickler won Groep A.

Vrouwen: In de eerste groep van de dag wisten de pas 20-jarige Puk Stubbe en Emma Piersma de grote namen Liliana/Elsa uit Spanje en Kubickova/Kvapilova uit Tsjechië te verslaan. Zij pakten daarmee direct een plek in de halve finales van zaterdag. Alleen de sterke Amerikaanse Day en Ross en de Italiaanse vrouwen Menegatti en Orsi Toth waren in de slotronde beter.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink gingen door waar ze gisteren gebleven waren. Ze wonnen weer hun groep en pakten hun tweede Golden Ball. In diezelfde groep werden Marleen van Iersel en Pleun Ypma uitgeschakeld. Zij zullen zich nu gaan voorbereiden op het EK in Letland waarvoor zij zondag vertrekken.

In de avond waren het Emi en Mexime van Driel die van zich lieten spreken. In een groep met Kozuch/Ludwig en Agatha/Duda waren het goud en zilver van de Olympische Spelen van 2016 vertegenwoordigd. De beide zussen nestelden zich daar prachtig tussen op de tweede plaats. De Braziliaanse vrouwen grepen de macht in de laatste ronde met maar drie punten voorsprong op het Nederlandse duo.

Finaledag King of the Court: Zaterdagmorgen om 11.30 uur wordt gestart met de play-offs om de laatste plek in de halve finales.

Programma voor zaterdag:

-> 12.35 uur Halve finale A vrouwen

-> 13.55 uur Halve finale A mannen

-> 15.35 uur Halve finale B vrouwen

-> 16-55 uur Halve finale B mannen

-> 19.30 uur Finale vrouwen

-> 21.00 uur Finale mannen

We houden u op de hoogte.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto KingoftheCourt.com, Pim Waslander.