Vizier op volleybal

 

Zes teams Sudosa-Desto naar NOJK finales

VoV, 19-02-2018. 10:35 uur.  Volleybal vereniging Sudosa – Desto is, net als vorig jaar, met zes teams wederom zeer goed vertegenwoordigd in de finales van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap op 31 maart. In de finale ronde proberen per leeftijdscategorie de beste 8 teams van Nederland de felbegeerde titel te veroveren.

Vorig jaar werden zowel meisjes C als B kampioen van Nederland en werden een vierde en drie zevende plaatsen behaald. Met zes  teams in de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap toont Sudosa – Desto aan steevast één van de meest toonaangevende volleybal jeugdafdelingen van Nederland te hebben.

Tijdens de halve finales afgelopen zaterdag behaalden maar liefst zes van de acht deelnemende jeugdselecties de felbegeerde finale plaats behaald. Op verschillende locaties in het land werd door zeven jeugdselecties van Sudosa – Desto gestreden om een plekje in de finale ronde. In de voorrondes in januari was de meisjes C selectie helaas al uitgeschakeld.

In Harderwijk beleefde Jongens A een lastig toernooi. Sliedrecht Sport, VC Zwolle, PDK Huizen en Dynamo Apeldoorn waren een maatje te groot waardoor de finale helaas een brug te ver is gebleken.

Na tweede in de poule te worden, plaatste Jongens B zich door winst op VC Zwolle in de kruisfinale voor de finale.  Voor Jongens C was Borne het strijdtoneel. Net als Jongens B werd de tweede plaats in de poule behaald, in de kruisfinale werd Irene met 2-0 eenvoudig aan de kant gezet (25-16 en 25-15).

Jongens D wist ongeslagen eerste in de poule te worden. Orion en Dynamo Apeldoorn werden met 2-0 verslagen en de wedstrijd tegen Olhaco werd met 1-1 afgesloten. Door eerste te worden in de poule plaatsten de jongens zich rechtstreeks voor de finale ronde op 31 maart.

Na ongeslagen eerste te zijn geworden in de poule (4x winst), was Emmen ’95 de tegenstander van Meisjes A in de alles beslissende kruisfinale. Deze strijd werd in het voordeel van Sudosa – Desto beslist (25-15 en 25-18) waardoor de meiden A ook terug te zien zijn in de finale ronde.

In Nieuwleusen hadden Meisjes B ook ongeslagen de eerste plaats in de poule bereikt.  In de kruisfinale waren de Asser meiden ook hier een maatje te groot voor Apollo 8. Meisjes D won in de poule alle zes sets, dus werden ook eerste in de poule. De kruisfinale tegen Emmen ’95 begon met het verlies van de eerste set maar de meiden lieten zich niet uit het veld slaan en keerden het tij door de twee volgende sets winnend af te sluiten en dus knap een finale plaats af te dwingen.

gh @ VoV, persbericht en foto’s Sudosa – Desto.