Succes Krekkers MA en MC bij NOJK

VoV. 19-02-2018. 10:27 uur. Zaterdag stonden voor enkele jeugdteams van Krekkers de halve finale NOJK op het programma. Een bijzonder toernooi, een lange dag met veel wedstrijden met als doel om die finaleplek te kunnen behalen op 31 maart. Voor welke teams lagen er mogelijkheden, wat zou moeilijk worden.

Vooraf analyseren is best mogelijk, maar veelal is het toch de vorm van de dag, de vorm van de tegenstander, soms een scheidsrechter een beetje mee hebben en uiteindelijk moeten gewoon de wedstrijden gewonnen worden om überhaupt in de kruisfinale uit te kunnen komen. En dan nog kun je de hele dag in topvorm zijn geweest, maar als je die laatste wedstrijd net niet je niveau haalt, dan kan het nog zomaar afgelopen zijn.

Bij de mini’s in Houten bleek al snel dat het een moeilijke dag zou worden. Het eindresultaat derde in de poule en dat betekent uitschakeling tot groot verdriet van onze jongste deelnemers van dit toernooi. Maar meiden en trainers/coaches een mooi resultaat!

Bij de meiden van de B verliep de gehele dag goed. Er werd op niveau gespeeld en de vorm was aanwezig. Uiteindelijk eerste in de poule en er moest de kruisfinale gespeeld worden tegen Emmen. En uiteindelijk bleek het team deze laatste wedstrijd hun vorm niet meer te halen en dwong Emmen daarmee de winst af. Uitschakeling voor de meiden van de B.

De meiden van de A en C wisten ook beide de kruisfinale te halen.  De meiden van de C (foto boven) speelden hun kruisfinale tegen DeVoKo. Een tegenstander die in de reguliere competitie ook een rivaal is. En zoals het hoort werd het een wedstrijd met een derde set. Deze wedstrijd liet zien dat veel servedruk het verschil maakt in winnen of verliezen. De tweede set wist een speelster van DeVoKo Krekkers zo onder druk te zetten dat Krekkers niet meer aan het spelen kwam en de set dik werd verloren. In de allesbeslissende set nam Krekkers een voorsprong door een goede serve serie en wist DeVoKo het tij niet meer te keren.   Winst voor de meiden C en de finaleronde is een feit.

De meiden van de A speelden hun kruisfinale tegen Avior.  Dit werd een echte thriller. Voorstaan, gelijkstaan, achterstaan. De eerste set nipt winnen. De tweede set nipt verliezen. En de beruchte derde set ook wederom nipt winnen. Maar of het nu nipt of overtuigend is, uiteindelijk telt de winst en betekent dit plaatsing in de finaleronde.

Alle teams van Krekkers kijken terug op een geslaagde dag, met de gebruikelijke afsluiting in de Haambrink. Voor de meiden van de mini’s en de B zit het erop. Maar de meiden van de A en de C gaan strijden om de felbegeerde eerste plek tijdens de finaleronde op 31 maart a.s. Teams, trainers en coaches gefeliciteerd met dit resultaat.

gh @ VoV, persbericht en foto’s Krekkers.