Bekers voor Roeselare en Asterix Avo

VoV, 19-02-2018. 8:45 uur. In het Antwerpse Sportpaleis zagen zo’n 10.000 toeschouwers Roeselare met 1-3 de bekerfinale tegen Noliko Maaseik winnen. Het was de elfde bekerwinst voor Roeselare, Maaseik was voor het laatst bekerwinnaar in 2012.

Het was wellicht niet verwacht, nadat Roeselare dit seizoen al drie keer van Maaseik had verloren, maar de winst was zeker niet onverdiend. Teamcaptain Jelte Maan van Maaseik vond dat zijn ploeg een te laag niveau had gehaald en teveel kansen had gemist. Vele punten voor (17-13) werden in de vierde set door Roeselare ongedaan gemaakt en daarmee verloor Maaseik ook de kans op het spelen van de beslissende vijfde set.

De eerste set ging na 18-18 via 21-23 naar 22-25 voor Roeselare, Maaseik kon in de tweede doorgang de 7-10 veranderen en 16-14, bij 23-23 was het spannend en deze keer trok Maaseik met 25-23 aan het langste eind voor de 1-1 gelijke stand.

In de derde set kwam Jelte Maan bij 13-17 in het veld, maar hij kon een nakend verlies (14-20, 15-22) ook niet meer afwenden.  Maaseik nam vroeg in de vierde set vier punten afstand (5-1) en hield dit vast tot aan 17-13. Door een te grote foutenlast kon Roeselare volop profiteren en maakte er 19-21 van, waarna de set via 22-24 met opnieuw 23-25 naar Roeselare ging. En daarmee dus ook de wedstrijd en de beker.

De cijfers bij deze finale: Eigen scores: 61-69. Foutenlast: 29-25. Aces 2-5; aanval: 52-54. blok 7-10. Bij Maaseik scoorde Maan 1 keer, Ahyi had een invalbeurt, Dronkers speelde op de libero positie.

Bij de dames won Asterix Avo Beveren voor de vijftiende keer de bekerfinale.  Met 3-0 waren ze te sterk voor VC Oudegem. De setstanden waren hier 25-21, 25-15 en 25-19.