Vizier op volleybal

 

Zilver voor Oranje U17 meiden bij EKK

VoV, 12-01-2020. 5:19 uur. Bij het WEVZA-toernooi in Portugal, dat tevens het kwalificatietoernooi voor het EK van dit jaar was, heeft Nederland U17 het in de finale niet bol kunnen werken tegen Italië. Na een succesvolle poulefase van de talenten met winst tegen Portugal en Spanje en winst in de halve finale tegen België was Italië een maatje te groot. Er werd met 3-0 verloren, via de setstanden 25-17, 25-18 en 25-19.

Met deze winst was het EK-ticket voor Italië, Nederland krijgt eind april/ begin mei nog een nieuwe kans, samen met België, Spanje, Duitsland en Frankrijk., die respectievelijk op de derde tot en met de vijfde plaats eindigden.

Voor zo’n 1.200 toeschouwers was Italië middels veel servedruk en gevarieerde aanvallen de duidelijk bovenliggende partij. De Nederlandse talenten konden in elke set goed meekomen tot het eerste meetpunt, waar ze in de tweede en derde set nog met 8-7 aan de leiding gingen. Italië nam het in het middendeel over en pakte in elke set een kleine voorsprong van een paar punten bij de 13-16 (1ste en 3de set) en twee punten bij de 2de. In de tweede set maakte Italië van 14-16 in een serie 14-21, waarmee de strijd wel gestreden was.

Bij Nederland werden alle speelster ingezet. Tess Leemreize scoorde de meeste punten, totaal 9. Noa de Vos maakte er 6 en Marije ten Brinke en Emily Silderhuis sloten met 5 punten achter hun naam af. Nicole van de Vosse scoorde 4 keer, Dagmar Mourits 3 keer en Sanne Wagener 1 keer. De totale score was 33 om 54 in Italiaans voordeel. Italië maakte aanvallend het verschil (20 om 35 punten, scoringspercentage in de aanval 28% om 42%.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.