Vizier op volleybal

 

Zitvolleyballers FDS en landskampioen VC Sneek spelen uitdagend duel

VoV, 09-06-2024. 5:53 uur. Dinsdagavond 11 juni om 20.00 uur wordt er een bijzondere wedstrijd gespeeld tussen landskampioen Friso Sneek en landskampioen zitvolleybal FDS 1-Sneek.  Beide landskampioenen komen dit seizoen uit de Waterpoortstad en dat is heel speciaal.

Goed contact: Er is een goed contact tussen de staande volleyballers van Friso Sneek en de zitvolleyballers van FDS-Sneek. Hong Zhao is trainster en speelster bij de zitvolleyballers en ook trainster naast Erik Reitsma bij dames 1.

Huldiging: Beide landskampioenen zijn 11 mei gezamenlijk door wethouder van sport, Bauke Dam, van de gemeente Sudwest Fryslan gehuldigd op de Sneker Waterpoort na een prachtige rondvaart door de grachten van Sneek. Hier is ook het idee ontstaan om een zitvolleybalwedstrijd tegen elkaar te gaan spelen.

Toegankelijk; Een fantastisch voorbeeld dat zitvolleybal toegankelijk is voor iedereen en Sneek een volleybalstad is voor zowel staand- als zitvolleybal. Supergaaf dat Friso Sneek deze poging wil wagen. De afgelopen week heeft Dames 1 zitvolleybaltraining gehad van Hong Zhao.

Het gaat een spannende en uitdagende wedstrijd worden voor beide teams. Wie wint deze laatste wedstrijd van het seizoen? Verheugend ook het feit dat FDS, Friso Sneek en de gemeente met elkaar in gesprek zijn en met elkaar samenwerken en elkaar kunnen versterken.

Locatie Schuttersveld: Het gaat een mooie en spannende wedstrijd worden waarbij alle publiek welkom is in sporthal het Schuttersveld. Vanaf 20.00 uur start deze primeur tussen de beide landskampioenen. Een event dat je niet mag missen! De toegang is gratis.

gh @ VoV. Bron: FDS Sneek. Affiche FDS en VC Sneek