Vizier op volleybal

 

Zondag, feestelijk duel Apollo 8 (m)

VoV, 15-03-2019. 5:59 uur. Voor de lange mannen van Apollo 8 Heren 1 staat aankomend weekend weer een thuiswedstrijd op het programma. Na twee uitwedstrijden, op bezoek in Zeist en Rijssen, spelen we aankomende zondag (!) om 14.30 uur thuis in onze eigen Veste tegen de rode lantaarndrager Voorwaarts uit Twello.

Speciaal op de zondag i.v.m. het 50-jarig bestaan van de vereniging. Dit wordt aankomende zondag feestelijk gevierd met veel genodigden, nevenactiviteiten en uiteraard een spannende wedstrijd op het centre court! Redenen genoeg dus om te komen kijken en ons aan te moedigen. Want na twee nederlagen is een overwinning broodnodig om zo de zicht op de eerste plek niet verder uit het oog te raken.

Want die eerste plek is inmiddels niet meer in ons bezit. Na twee nederlagen op rij is VoCASA ons gepasseerd en volgen wij op één punt afstand. Achter ons volgt weer op één punt afstand Bovo uit Aalten. een spannend slot nadert want in de voorlaatste ronde is het Apollo 8 – Bovo en in de laatste speelronde Bovo – VoCASA. Het is dan ook zaak om komende zondag de punten te pakken en zo de aansluiting te houden richting die laatste wedstrijden. Dit wordt echter nog een pittige kluif, ondanks dat de rode lantaarndrager bij ons op bezoek komt.

Want de laatste paar wedstrijden draait de Bornse machine niet optimaal. Uit bij Cito haalden we ons niveau niet en verloren we, terecht, met 3-1. Hierdoor kwam de spanning alweer goed terug in de 2de Divisie. Afgelopen zaterdag konden we het op bezoek bij Rivo in Rijssen ook niet helemaal bolwerken. Sterke fases werden te vaak afgewisseld met een te laag niveau, waardoor we uiteindelijk slechts twee punten konden bijschrijven aan ons totaal. Doordat VoCASA wel won, staan zij nu eerste met 61 punten. Wij volgen met 60 punten, Bovo heeft er 59 en Cito doet ook nog altijd mee met 57 punten.

Met nog vier wedstrijden te gaan dus nog vier kanshebbers voor het kampioenschap, een ongekende strijd. Alleen met een 4-0 overwinning houden we de druk vol op onze concurrenten en dat is waar we voor gaan strijden. Uit werd het een spannende wedstrijd waarin we uiteindelijk met 0-4 wonnen. Aan ons de taak om er zondag vol voor te gaan zodat we de 5 punten in Borne houden. Om 14.30 uur zal de eerste bal over het net vliegen en gaan we er, samen met het publiek, een mooi feestje van maken! Tot zondag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 heren 1.